Політична партія «Основа» офіційно висунула свого лідера Сергія Таруту кандидатом на пост Президента України

Політична партія «Основа» офіційно висунула свого лідера Сергія Таруту кандидатом на пост Президента України

Історичний для партії з’їзд, де команда «Основи» одноголосно прийняла це рішення, відбувся 18 січня 2019 року у Києві.
Делегати з’їзду впевнені, що Сергій Тарута стане гарантом успіху України. Тому що кандидат від «Основи» володіє бездоганною діловою репутацією, досвідом управлінця та антикризового менеджера, і у нього є надійна команда людей справи, а також чітка стратегія досягнення миру і розвитку української економіки.

«Можу запевнити, в Президенти йду не тільки я, йдемо — Ми: амбітна команда професіоналів, команда переможців, яких у партії «Основа» об’єднали ідеї створення успішної та процвітаючої України. Це — команда з управлінським досвідом, команда з бездоганною діловою репутацією, команда з серйозною економічною програмою. Перед нами стоять складні завдання. Їх не під силу вирішити одній людині, але їх під силу вирішити великому, сильному, працьовитому народу України», — заявив Сергій Тарута.
25 січня Сергій Тарута подав до Центральної виборчої комісії всі необхідні документи для офіційної реєстрації його кандидатом на пост Президента України від політичної партії «Основа» на чергових виборах 31 березня 2019 року.
Програма кандидата у Президенти України Сергія Тарути — смілива й амбітна. Головні цілі кандидата від «Основи» відображені у її назві: «Національна ідея для України: мир, достаток, повага».
«Основне багатство України — люди. Тому головне завдання: направити ресурси країни на забезпечення безпеки громадян України від зовнішніх і внутрішніх загроз, забезпечення їх здоров’я, благополуччя, задоволення освітніх та культурних запитів. Як майбутній глава держави, гарантую: мир — всій Україні, достаток — кожній українській родині, повагу — кожному громадянину України», — наголошується в Програмі Сергія Тарути і детально викладається комплекс заходів і ресурсів, які забезпечать виконання заявлених кандидатом у Президенти гарантій.
Бачення майбутнього України та стратегія дій щодо реалізації положень представлені в основоположних документах: Мирний план «Три Основи», Доктрина збалансованого розвитку «Україна 2030» та Програма «Принципи поваги і справедливості».
С. Тарута готовий застосувати свій досвід до управління країною і бере на себе відповідальність за економічний розвиток України. Реалізація його економічної програми дозволить за рахунок прискореного економічного зростання вивести Україну з кризи і реально підвищити добробут усіх громадян країни.
Сергій Тарута — уродженець селища Виноградне Донецької області, 1955 року народження, закінчив Жданівський металургійний інститут і Донецьку державну академію управління. Трудовий шлях починав слюсарем мартенівського цеху меткомбінату «Азовсталь». Протягом багатьох наступних років його трудова діяльність була пов’язана з металургією. У кінці 90-х років Тарута став виконавчим директором, згодом — головою ради директорів корпорації «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД), яка за 10 років під його керівництвом стала найбільшою в Україні транснаціональною компанією. У 2014 році Сергій Тарута очолював Донецьку ОДА, а раніше був депутатом Донецької обласної ради і членом Ради підприємців при Кабміні. Також він є засновником громадських організацій «Міжнародний республіканський клуб» і «Український форум», співзасновник об’єднання «Українська Бізнес Ініціатива», а також засновник музею «Платар».
«Я вдячний команді за підтримку моєї кандидатури. Ми в партії «Основа» визначаємо для себе завдання повернути повагу до людської праці — через гідні зарплати. Ми повинні повернути повагу до старших — через гідні пенсії і медицину. Ми повинні повернути повагу до тих, хто вчиться, — забезпечити їм гідну роботу після навчання в університеті. Ми повинні повернути повагу кожній людині. Ми повинні повернути повагу держави до громадян, а громадян — до держави. Але для цього нам потрібно побудувати державу, яку дійсно буде за що поважати», — заявив після подачі документів до ЦВК Сергій Тарута.
Прес-служба Новоград-Волинської міської організації політичної партії «Основа»