ФК «Звягель» зробить вхід на матчі платним і хоче 650 тис. грн. бюджетного фінансування, щоб заявитися в аматорську лігу

На офіційній сторінці футбольного клубу «Звягель» у соцмережі Фейсбук з’явилася інформація щодо планів команди на прийдешній сезон.
«16 січня розпочалася підготовка до четвертого футбольного сезону в історії ФК «Звягель». До команди повернулася група місцевих гравців, які раніше грали за «Звягель». Також клуб планує підсилитись, тому під час підготовки перегляне декілька новачків.
Плани на 2019 рік — досить амбітні. Але чи реалізуються вони, залежить як від тренера і гравців, так і від меценатів та вболівальників клубу», — пишуть на сторінці «Звягеля».
Протягом лютого заплановано тренувальний збір: відновлення фізичних кондицій, тактична підготовка. Із 3 по 24 березня ФК «Звягель» має намір заявитися на традиційний зимовий Меморіал Миколи Кирсанова — турнір, що проходить на полях із синтетичним покриттям.
У квітні — товариські матчі. А під кінець місяця — старт у кубку Житомирської області. На початку травня — початок чемпіонату області.
У серпні розпочнеться новий сезон в чемпіонаті України серед аматорів, на який планує заявитись і ФК «Звягель». «Але чи буде наша команда представляти не тільки наше місто, а й всю Житомирщину на цьому турнірі, залежатиме від фінансових можливостей клубу», — уточнюють у повідомленні.
І додають: «Орієнтовний бюджет клубу на 2019 рік коливається в межах 2,6 млн. гривень. Якщо влада міста Новограда-Волинського на найближчій сесії все-таки закладе міцний фінансовий фундамент у розмірі хоча б 25% бюджету клубу (650 тис. грн.), то залучити ще 75% меценатських коштів буде набагато легше. Якщо футбольний клуб, названий історичним ім’ям міста, потрібен цьому місту, яке надасть клубу належну фінансову допомогу, то допоможуть і меценати».
Зважаючи на значні фінансові потреби клубу, в цьому сезоні прийнято вимушене рішення, що на матчі чемпіонату області, а також чемпіонату України для вболівальників вхід буде платний. Орієнтовно — 20 грн. Вартість квитка залежатиме від рівня та важливості матчу. Вболівальники матимуть змогу придбати річний абонемент (картку) на всі домашні матчі команди. Всі виручені кошти від продажу абонементів та квитків підуть на погашення витрат, пов’язаних з участю команди в турнірах.
Кожен бажаючий зможе безкоштовно переглянути всі домашні матчі команди у прямому ефірі на каналі клубу в Youtube.
«Ні кроку назад. Саме під таким гаслом виходитиме команда на четвертий в історії клубу сезон. Попередні три сезони команда щороку покращувала свої виступи, тому «срібний» дубль у 2018 році спонукає у цьому сезоні тільки до найвищих результатів. А для їх досягнення клубу потрібна належна фінансова і моральна підтримка — як від міської влади та меценатів, так і від вболівальників та фанів», — зазначають у ФК «Звягель».
Підготував Олег БРЮХАНОВ