Визначено учасників кастингу «Голос Міста»

Визначено учасників кастингу «Голос Міста»

Цього тижня у мережі з’явилася інформація про переможців відбору на вокальний конкурс нового формату «Голос Міста». Організатори — «Фундація Широкопояс», зокрема, подружжя Олександра та Ольги Широкопояс, котрі стали відомими після успішної реалізації їх творчих планів на мьюзікфесті «Lesia Grand Fest-2018», що «взірвав» Новоград хвилею української музики.
«Новий проект фундації «Голос Міста» — кардинально інший, але не менш цікавий», — розповів кореспонденту «Звягеля» Олександр Широкопояс (на фото).

— Ідея — всеукраїнський проект розвитку талановитої у вокалі молоді, — поділився організатор. — Чому всеукраїнський? Березень — «Голос Міста. Новоград-Волинський», вересень — «Голос Міста. Житомир», далі — «Голос Міста. Київ» тощо. І так — щорічно.
16 березня у Новограді-Волинському відбудеться кастинг (55 учасників), у півфінал пройдуть лише 16. 23 березня — півфінал, а у фіналі змагатимуться за титул 8 конкурсантів. У фіналі проекту 30 березня подарують свої виступи учасники журі ХАС і гурт «G-ART», яких новоградці пам’ятають після «Lesia Grand Fest».
До складу журі організатори залучили успішних артистів. Обіцяють, що з кожним роком та з кожним проектом цей склад буде дедалі популярнішим. Акцент буде зроблено на якісному аудіо- та відеосупроводженнях проекту, кожному конкурсанту знімуть промо-відеоролики, які розмістять на ютюб-каналі «Голосу Міста». Це має дати змогу пересічним людям з різних міст України заявити про себе широкій аудиторії.
— Крім призів від наших партнерів, ми, з огляду на можливості, сприятимемо творчому розвитку талановитих учасників-переможців, — каже Олександр Широкопояс.
— Конкурсанти матимуть змогу попрацювати з журі особисто, артисти поділяться своїм досвідом.
Ми запитали, у чому секрет амбітних планів, окремі з яких «Фундації Широкопояс», не маючи попереднього досвіду, вже вдалося реалізувати.

«Є багато класних ідей, і ми поступово їх втілюємо у життя, — розповів Олександр. — Тут головне не боятися, шукати можливості і працювати, а з хорошою командою усе вийде. Завжди кажу друзям, якщо є ідея, мрія, бажання, — робіть щось, бо в іншому випадку, усе так і залишиться просто мрією».
На участь у кастингу подали заявки близько 120 осіб різного віку. Більш активно процес пішов після оголошення складу журі. Зокрема, співака ХАСа (Назара Хассана), який виступав на «Lesia Grand Fest» перед фронтменом — гуртом «Друга Ріка» і сподобався слухачам.
До кастингу у «Голосі Міста» організатори допустили три гурти, усі інші — сольні виконавці. Згідно з правилами, до заявки обов’язково прикріпляли відеофайл з виконанням будь-якої пісні, саме за цим відеофайлом організатори приймали рішення. «Найважче у цій справі відмовляти людям у допуску і правильно, толерантно пояснити причину відмови», — поділився організатор. Ми ж чекатимемо старту нового проекту з амбітними планами.
Юлія КЛИМЧУК