ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОГО ГУРІЯ, АРХІЄПИСКОПА ЖИТОМИРСЬКОГО І НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО, ПАСТИРЯМ, ЧЕРНЕЦТВУ, МИРЯНАМ І ВСІЙ БОГОЛЮБИВІЙ ПАСТВІ ЖИТОМИРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
Возлюблені у Господі всечесні отці, побожне чернецтво, боголюбні миряни, дорогі братія і сестри!
ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Знову Всесвіт переповнений радістю, все торжествує і сяє фаворським світлом, бо воскрес Христос — основа миру, оспіваного ангелами в ніч Різдва Спасителя (Лк. 2, 14), і подолання смерті, предсказане пророками (Іс. 25, 8). Нині своєчасно вигукнути разом із богоглаголивим Осією: «Смерте! Де твоє жало? Пекло? Де твоя перемога?» (Ос. 13, 14). Владика життя Христос знищив смерть, а Його славне воскресіння явило собою унікальну і чудесну подію світової історії.
«Цей день, його ж сотворив Господь», — день світлого Христового Воскресіння — «будемо радіти і веселитися в ньому!» (Пс. 117, 24). Будемо радіти і будемо веселитися радістю вічною і благодатною, пам’ятаючи, що Воскресіння Христове — це торжество божественної любові до роду людського. Проникнемося цією любов’ю в діянні добрих справ і співчутті, творячи милість і ближнім, і дальнім. Щиро бажаю всім насолодитися бенкетом віри і просвітитися світлом Христової Істини.
ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!
Божою милістю смиренний Гурій, архієпископ Житомирський і Новоград-Волииський
Пасха Христова, 2009 рік, м.Житомир.

ПРИВІТАННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З НАГОДИ СВІТЛОГО ХРИСТОВОГО ВОСКРЕСІННЯ!
Шановні новоград-волинці!
Щиро і сердечно вітаю вас із Великодніми святами.
Світле Христове Воскресіння кожного разу приходить до нас весняної пори, коли оживає природа, а з нею в наші серця вселяються надія і віра у здійснення всіх наших кращих сподівань. Завдання кожного християнина — наполегливо працювати, чесно жити, доброзичливо ставитись один до одного, бути відповідальним за день завтрашній. Ці вимоги неможливо порівняти із пожертвою Спасителя, який віддав життя як Син людський заради спасіння усіх нас.
Кожна гарна справа, зроблена людиною, як переконує Святе Письмо, є доброю в очах Господніх. Пам’ятаймо про це повсякчас: у сімейних стосунках, на роботі, в колі друзів, у громадських місцях.
Зичу кожному непохитної віри в краще майбутнє, доброї власної волі творити це майбутнє, гарних нових починань в ім’я духовного збагачення, пристойного достатку, благополуччя кожної родини.
Христос воскрес!
З повагою міський голова Микола БОРОВЕЦЬ