НАРОДИЛА І ВИКИНУЛА ДИТИНУ З ПОТЯГА…

Страшну знахідку випадково виявив місцевий житель, їдучи в гості до знайомих. Обабіч залізничного насипу, всього в кількох метрах від колії, лежало неживе немовля…
Сталося це у суботу, 18 квітня, близько 20 години, у мікрорайоні «Дружба». Чоловік одразу ж зателефонував у міськвідділ міліції. Як згодом з’ясувалося, новонароджений хлопчик на час, коли його помітили, вже перебував без ознак життя. Та, власне, одного погляду на понівечене тільце було достатньо, щоб зрозуміти — шансів вижити не було жодних.
Чутки про те, що неподалік від лісосмуги в північній частині міста знайшли мертву новонароджену дитину, швидко облетіли ледь не все місто. Відомості, котрі можна було почути від людей, часто були неповними, подекуди — навіть суперечливими. За офіційною інформацією ми звернулися до начальника лінійного пункту міліції станції Новоград-Волинський А.С.Березовського.
Як було з’ясовано в ході слідства, у той день серед пасажирів потяга №99 «Київ-Ужгород» була вагітна жінка. У міліціянтів є підстави вважати, що прямо у вагоні, під час руху потяга, в жінки почалися пологи. Проте жінка, за свідченнями провідника вагону, від медичної допомоги відмовилася. Більше того, намагалася приховати факт погіршення самопочуття. Як найбільш імовірна, нині розглядається версія, що породілля, народивши в туалеті вагону, позбулася дитини. Викинула її з потяга, скориставшись туалетом.
Однак стверджувати напевне, чи була дитина мертвонародженою, чи справді загинула з вини матері, можна буде лише після висновків, отриманих у ході проведення судово-медичної експертизи. Наразі правоохоронці не відкидають варіанту, що в жінки стався викидень чи трапився інший нещасний випадок.
Тим часом триває пошук матері. Якщо буде встановлено, що дитина народилася живою і померла від материнських рук, проти жінки буде порушено кримінальну справу за статтею 117 ККУ (навмисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або одразу після них). Цією статтею, в залежності від обставин справи, передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той же самий строк.
Олег БРЮХАНОВ