Хроніка 8/2019

Хроніка 8/2019

\"ХронікаНА ПОСТУ «ЗВЯГЕЛЬ» ВИЯВИЛИ ВАНТАЖІВКУ З ДУБОМ БЕЗ ДОКУМЕНТІВ
15 лютого, близько 10-ї години, за порушення правил дорожнього руху інспектори патрульної поліції на стаціонарному посту «Звягель» зупинили вантажний автомобіль із напівпричепом.
У ході перевірки документів на вантаж патрульні поліцейські встановили, що у товаротранспортній накладній зазначений інший причіп, а також на колодах дубу відсутні необхідні бирки.
На місце зупинки вантажівки патрульні викликали працівників слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського відділу поліції.
04141.com.ua



У ДТП БІЛЯ С.ЧИЖІВКА ТРАВМИ ОТРИМАЛИ ЧЕТВЕРО ЛЮДЕЙ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 15 лютого, близько 8:00, на 86-му км автодороги «Васьковичі — Шепетівка», неподалік с.Чижівка Новоград-Волинського району.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Hyudai Accent», 32-річний житель Ємільчинського району, рухаючись у напрямку Новограда-Волинського, не впорався з керуванням та скоїв зіткнення з автомобілем «Skoda Octavia» під керуванням 35-річного житомирянина.
У результаті зіткнення травми отримали обидва водії та пасажири автомобіля «Hyudai», 35-річна та 42-річний жителі Ємільчинського району. Їх було доставлено до Новоград-Волинської лікарні для надання медичної допомоги.
Триває встановлення всіх причин та обставин події у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Шановні водії! Під час кермування суворо дотримуйтесь Правил дорожнього руху та заходів безпеки. Враховуйте погодні умови та стан дорожнього полотна. Адже у холодну пору року це один із основних факторів ризику потрапляння у ДТП.
Обирайте таку швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати свій транспортний засіб і вчасно реагувати на зміну дорожньої ситуації. При потребі виконати маневр, не забувайте переконатися, що це буде безпечно для всіх учасників руху.
У ЖИТОМИРІ ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ПОДВІЙНЕ ВБИВСТВО
\"ХронікаУранці 16 лютого на спецлінію «102» надійшло повідомлення про конфлікт у приватному домоволодінні обласного центру. Прибулі на місце події поліцейські виявили тіла двох жінок зі слідами насильницької смерті. Нині розпочато кримінальне провадження. Поліція розшукує особу, підозрювану у причетності до вбивства.
На місці події працювали слідчо-оперативні групи ГУ Нацполіції області та Житомирського відділу поліції. Попередньо встановлено, що у будинку проживали 41-річна жінка зі своєю 21-річною дочкою.
Уранці 16 лютого одна з сусідок почула голосні крики та зателефонувала до поліції з повідомленням про конфлікт між жінками та невідомим чоловіком.
На місці події правоохоронці виявили тіла матері та дочки зі слідами насильницької смерті.
Триває встановлення всіх обставин події. Попередня правова кваліфікація — ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.
У КОРОСТЕНІ РОЗПОЧАТО РОЗСЛІДУВАННЯ НАРУГИ НАД ПРАПОРОМ
15 лютого слідчі Коростенського відділу поліції розпочали кримінальне провадження щодо наруги над державними символами. Один із користувачів соціальної мережі виклав на сторінці відео із записом пошкодження Прапора України.
Вказане відео під назвою «Передвиборча агітація» демонструє, як невідома особа під нецензурні вигуки б’є об землю та ламає Державний Прапор.
Попередня кваліфікація події — ст.338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як штрафу, так і піврічного арешту.
Проводяться заходи для встановлення причетних до правопорушення осіб.
У НОВОГРАДІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ НАПАДНИКІВ НА ПЕНСІОНЕРКУ
Працівники кримінальної поліції Новоград-Волинського відділу оперативно встановили особи та розшукали двох розбійників. Чоловіки уночі 14 лютого увірвалися до квартири 72-річної пенсіонерки та погрозами і силою відібрали гроші й цінні речі. Нині обох затримано, їм оголошено про підозру у вчиненні розбою. Триває досудове розслідування.
14 лютого, близько 3:30, до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від жительки райцентру про напад на неї. 72-річна жінка розповіла, що півгодини тому до її квартири увірвалися двоє чоловіків. Пенсіонерка сама відчинила їм двері, сприйнявши за знайомих.
Нападники, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, завдали літній господарці декілька ударів, від чого та втратила свідомість. Розбійники забрали з оселі золоті ланцюжок із підвіскою, сережки, мобільний телефон, витягнули з гаманця 500 гривень та втекли.
На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили низку речових доказів та розпочали заходи щодо розшуку причетних до нападу.
Пенсіонерку було доставлено до місцевої лікарні із забоями різних частин тіла.
У ході проведених заходів оперативники карного розшуку встановили, що до нападу причетні двоє місцевих жителів, віком 31 та 50 років. Молодший із чоловіків раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабіж і кілька років тому звільнився з місць позбавлення волі.
Поліцейські затримали обох у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.187 (Розбій) КК України. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.
Відповідно до чинного законодавства, розбій, поєднаний із проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ГОЛОВУ РАЙОННОЇ МСЕК НА ХАБАРІ
14 лютого детективи Слідчого управління Головного управління Нацполіції в області, спільно з працівниками Управління захисту економіки НПУ в регіоні, затримали голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії одного із райцентрів одразу після одержання ним неправомірної грошової вигоди. За вказаним фактом триває досудове розслідування.
Голова МСЕК вимагав від 23-річної жінки грошову винагороду за продовження групи інвалідності строком на 2 роки. Загалом 59-річний посадовець оцінив свої послуги у 5 тисяч гривень.
Момент передачі грошової суми у 4 тисячі гривень поліцейські відповідно задокументували, а керівника комісії затримали у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Предмет хабара вилучено.
Усі заходи проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.
Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Відповідно до санкції цієї статті, чоловіку загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.
У ЖИТОМИРІ ПЕНСІОНЕРКА, ПОВІРИВШИ У ДТП З ОНУКОЮ, ВІДДАЛА ШАХРАЯМ ПОНАД 60 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
12 лютого, уночі, до літньої житомирянки зателефонував невідомий чоловік та повідомив про біду з онучкою. Пенсіонерка, занепокоєна негативною звісткою, не роздумуючи віддала незнайомцеві всі наявні у неї заощадження та золоті прикраси. Нині поліцейські встановлюють особи цинічних шахраїв.
Тривожний дзвінок стаціонарного телефону пролунав у квартирі 83-річної пані Марії близько 3:30. Від несподіванки та тривожності події жінка ледве розуміла, що говорить незнайомий голос у трубці. А тим часом невідомий абонент оповідав, що телефонує від імені онуки, з якою трапилась біда — дівчина потрапила у дорожньо-транспортну пригоду і сильно травмована. Для термінового хірургічного втручання необхідні значні кошти.
Схвильована пенсіонерка, не задумуючись, назвала адресу свого проживання, аби передати гроші для лікування. Аби жінка не мала часу на роздуми та перевірку інформації, телефонна розмова затягувалась до моменту прибуття в її квартиру за коштами незнайомця. Бабуся віддала все, що мала: майже 54 тисячі гривень та інші збереження у валюті, а також — золоті ланцюжок та обручку з перснем.
І лише залишившись одна, жінка змогла все обдумати та зв’язатись із рідними, аби дізнатись про всі обставини події. Натомість почула, що жодної біди у їх родині, на щастя, нема.
Про усі перипетії цієї тривожної ночі пенсіонерка вже уранці розповідала поліцейським.
— Нині за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводимо заходи для встановлення причетних до злочину осіб, — прокоментував начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.
Водночас поліцейські наполегливо рекомендують громадянам: за жодних обставин не передавайте незнайомцям будь-яких коштів. Подбайте про обізнаність ваших літніх батьків про поширені схеми шахрайств, а також про наявність постійного зв’язку з ними. Поясність, як діяти у подібних ситуаціях та куди звертатись у першу чергу.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У НОВОГРАДІ НЕПОВНОЛІТНІЙ КИНУВ У ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ГРАНАТУ
Увечері 16 лютого у Новограді-Волинському оперативники кримінальної поліції провели низку заходів із відпрацювання закладів державних лотерей. В одному із них помітили 17-річного місцевого жителя, раніше неодноразово судимого за угони автомобілів. Молодик повів себе підозріло при появі поліцейських і почав тікати від них.
Після нетривалої погоні на одній із вулиць райцентру юнак різко зупинився і, вигукнувши погрозу про вибух, жбурнув на землю якийсь предмет. Як виявилось згодом, ручну гранату «Ф-1» із запалом. На щастя, боєприпас не був приведений у небезпечний стан і не вибухнув.
Молодика оперативники затримали й водночас вжили заходів для охорони місця знаходження гранати до приїзду фахівців вибухотехнічної служби ГУНП і слідчо-оперативної групи місцевого відділу поліції. Боєприпас, що, за попередніми висновками, є бойовим, було вилучено й нині слідчими підготовлено клопотання до суду для направлення його на експертне дослідження.
Дії хлопця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу…) та ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими пристроями) Кримінального кодексу України. За обома фактами затриманому вже оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.
За вказані протиправні діяння підозрюваному може загрожувати до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

НЕАДЕКВАТНА МАТИ НАПАЛА НА ПОЛІЦІЮ ПІД ЧАС ВИЛУЧЕННЯ ДІТЕЙ СОЦПРАЦІВНИКАМИ
Подія трапилася в Овруцькому районі Житомирської області. З етичних причин поліція не назвала населений пункт, в якому стався інцидент. Жінка неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності, в тому числі — і за халатне ставлення до дітей.
«46-річна жінка — мати трьох неповнолітніх дітей. На облік сім’ю поставили в 2002 році. Всередині будинку, куди приїхали співробітники соцслужб, був безлад, а мати перебувала в стані алкогольного сп’яніння. Діти самі просили забрати їх до лікарні, щоб вони змогли відігрітися і поїсти, проте після прибуття медиків мати відмовилася віддавати маленьких мешканців будинку. Поліцейські, які прибули на місце інциденту, провели з жінкою бесіду, але несподівано вона схопила ніж і кинулася на інспектора. Поліцейський зміг вчасно запобігти правопорушенню і вибив холодну зброю з рук горе-матері», — повідомили в поліції.
У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ В ЕКОСИСТЕМІ СТАЛАСЯ ПОЖЕЖА ПЛОЩЕЮ 1 ГЕКТАР
У Новоград-Волинському районі 18 лютого силами місцевого підрозділу ДСНС ліквідовано пожежу сухої трави. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Житомирській області.
Пожежа в екосистемі сталася в с. Кропивня Новоград-Волинського району. На території земель запасу Брониківської об’єднаної територіальної громади горіла суха трава.
Загальна площа займання становила близько 1 гектара. Незважаючи на велику площу пожежі, вогнеборці повністю приборкали її.
У ПУЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ВНАСЛІДОК ДТП ПОСТРАЖДАЛИ ТРОЄ ЛЮДЕЙ
ДТП за участю двох легкових автомобілів сталася 19 лютого, о 19:00, біля виїзду на трасу «Київ — Чоп» з автодороги «Хорошів — Ягодинка».
На 1-му км автодороги Т-0603 сталося зіткнення двох автомобілів — «Fiat Doblo» та «Opel Zefira». Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій «Opel Zefira», а також двоє пасажирів «Fiat Doblo» були травмовані та доставлені до місцевої лікарні.
04141.com.ua