Село Токарів може претендувати на… запис у Книзі рекордів України

Село Токарів може претендувати на… запис у Книзі рекордів України

Токарів — це поля, ліси, кури, яйця, мед, граніт, церква, школа, Будинок культури, Алея слави ветеранів війни і пам’ятник воїнам УПА…
А також — Степан Сидорчук, Лілія Володимирівна, Ф.Букацький, Ю.Чижевський…
16 лютого тут відбувся турнір із шашок пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Відзначимо, що в шашки в Токареві грають із давніх-давен. Старожили пам’ятають, хто був чемпіоном села з шашок ще до війни. Якщо вирахувати співвідношення «шашистів» села до його загальної кількості населення, то за цим показником с.Токарів може потрапити до Книги рекордів України.
У звітних змаганнях взяли участь 11 команд. Серед них — Новоград-Волинський, Коростишів, Ємільчине, Корець. Тож, турнір можна вважати неофіційним командним чемпіонатом області.
Новоград був представлений одними з кращих (кращі — майстри спорту В.Осадчук і Ю.Марценовський, к.м.с. І.Колесник — у Польщі на заробітках). Усі вони впродовж минулого літа покращували свою майстерність у цьому виді спорту в міському Парку культури й відпочинку під керівництвом міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
У підсумку перше місце (а разом із ним — і грошову винагороду, медалі, грамоти й кубок) здобули новоградці В.Тарасов, А.Лепський, В.Ящук.
Друге місце посіла об’єднана команда Корця й Піщева.
А третьою стала команда-династія новоград-волинських залізничників — Віктор Ященко, Сергій Ященко й Анастасія Ященко.
Висловлюю вдячність організаторам турніру за гостинність. Зокрема, голові сільської ради Лілії Бойко, а також директору школи й педколективу.
Віктор ІШКОВ, голова обласної федерації шашок