У Новоград-Волинському районі виявили перевищення рівня шуму

У Житомирській області, відповідно до Плану моніторингових досліджень, у минулому році були проведені виміри акустичного забруднення. ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» та його територіальними підрозділами було здійснено 513 інструментальних вимірів еквівалентного та максимального рівнів шуму в моніторингових точках. Вимірювання проводились на перехрестях вулиць, в санітарно-захисних зонах промислових підприємств, на території дитячих садочків, шкіл, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціального забезпечення та на автомагістралях.
Перевищення рівнів шуму були зафіксовані в Новоград-Волинському районі (с.Улашанівка, житлова забудова поблизу автомагістралі «Київ — Чоп»).
Перевищення рівнів зафіксовані в межах від 56 дБ до 74 дБ. Шум із рівнем 50-60 дБ створює відчутне навантаження на нервову систему, особливо, якщо людина займається розумовою діяльністю. Шум із рівнем вище 70 дБ викликає фізіологічний вплив, а при 85-90 дБ може призвести до погіршення слуху. Важливе місце займає проблема шумового навантаження на промислових підприємствах.
За матеріалами лікаря із загальної гігієни ВОСГД С.В.КОВТУН