Хроніка 9/2019

Хроніка 9/2019

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ТРЬОХ «ЧОРНИХ» ЛІСОРУБІВ ІЗ РІВНЕНЩИНИ
20 лютого у лісовому масиві Новоград-Волинського району рейдова група поліцейських та лісівників виявили групу чоловіків, які займалися незаконною заготівлею деревини. Під час затримання вони намагалися втекти. Трьох із них було затримано.
Близько 12 години рейдова група поліцейських та лісівників, які відпрацьовували лісовий масив неподалік Червоної Волі, помітили групу невідомих осіб, які завантажували на гужовий транспорт вже зрубані дерева. На вимогу правоохоронців припинити протиправні дії невідомі спробували втекти.
Правоохоронці затримали трьох осіб і викликали слідчо-оперативну групу з райцентру.
Затриманих правопорушників, жителів Рівненської області, віком від 25 до 38 років, доставили до відділу поліції для з’ясування всіх обставин події.
Як повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко, попередня правова кваліфікація події — ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Нині тривають подальші слідчо-розшукові заходи для встановлення всіх учасників та обставин події.
Відповідно до чинного законодавства, чоловікам може загрожувати обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.
ПІД КОЛЕСАМИ ТРАКТОРА НА «НАВЧАЛЬНОМУ ПОЛІ» ЗАГИНУВ СТУДЕНТ
22 лютого до поліції надійшло повідомлення про травмування тракторним причепом студента місцевого технікуму. Від отриманих тілесних ушкоджень хлопець загинув. Поліцією розпочато кримінальне провадження.
На місці події працювала слідчо-оперативна група Любарського відділення поліції. Попередньо встановлено, що близько 7:10 на земельній ділянці, що належить навчальному закладу, проводилося внесення мінеральних добрив. У цей час один зі студентів, який брав участь у польових роботах, потрапив під колеса причепа трактора під керуванням 39-річного місцевого жителя. Унаслідок отриманих травм 19-річний юнак загинув на місці події.
Триває з’ясування всіх причин та обставин у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) КК України.
У ПУЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ В ДТП ЗАГИНУВ ЖИТЕЛЬ ЗВЯГЕЛЬЩИНИ
Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталася 22 лютого, близько 20 години, поблизу с.Тетірка.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Skoda Superb», 21-річний житель Києва, рухаючись зі столиці у напрямку Луцька, на 195-му км автодороги «Київ — Чоп» здійснив наїзд на пішохода, 70-річного жителя Звягельщини, який перетинав проїжджу частину по пішохідному переходу.
Унаслідок ДТП пішохід отримав травми, від яких загинув на місці події.
Всі обставини події з’ясовуються у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
ЗА ТИЖДЕНЬ ПОЛІЦІЯ ЖИТОМИРЩИНИ ПОВЕРНУЛА ДОДОМУ ДЕСЯТЬОХ ДІТЕЙ
У період із 18 по 22 лютого житомирські правоохоронці допомогли встановити місцеперебування 10 юнаків і дівчат. У переважній більшості випадків підлітки «не поспішали» додому через перші ніжні почуття або потяг до подорожування.
Одразу п’ятьох підлітків шукали поліцейські на Житомирщині 19 лютого. Усі вони — віком 15-17 років.
Про зникнення 15-річної жительки Новоград-Волинського району до поліції повідомила її бабуся. Жінка розповіла, що її онука поїхала до спеціалізованого закладу, в якому навчається, однак у ньому не з’явилась. Провівши необхідні заходи, поліцейські знайшли дівчину в іншому селі району, де проживає її батько.
Про 16-річну бердичівлянку, яка ще 11 лютого подалась із дому у невідомому напрямку, рідні повідомили правоохоронців лише за тиждень після її зникнення. За словами матері, юначка уже не вперше вирушала у мандри, але за деякий час поверталась. Як виявилось згодом, дівчина перебувала у столиці. Нині вона — під батьківським наглядом.
Ще одну 16-річну житомирянку, яка не прийшла додому ночувати, правоохоронці розшукали у знайомих. А 17-річного жителя Олевщини, який вимкнув телефон і поїхав із друзями гуляти, поліцейські знайшли у Коростені. З юними мандрівниками і їх батьками поліцейські провели профілактичні бесіди.
Днями правоохоронці встановили місце перебування і повернули додому із Хмельниччини 17-річного жителя Лугинського району, який зник ще 5 лютого. Періодично хлопець повідомляв родині, де знаходиться, однак повертатися вперто не бажав. Серед іншого, втікач є фігурантом ще й кількох кримінальних проваджень за фактами крадіжок.
Уночі 22 лютого до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про 13-річну жительку райцентру, яка пішла до школи уранці і додому не повернулась. Ювенальні поліцейські встановили коло спілкування зниклої юначки і вранці встановили її місце перебування. На щастя, об’єктом злочину дівчина не стала, а залишилась ночувати у друзів.
Поліцейські закликають батьків, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, уважніше ставитися до своїх батьківських обов’язків. Не залишайте дітлахів без нагляду, потурбуйтеся про наявність постійного телефонного зв’язку з дітьми, цікавтеся колом друзів та інтересів ваших чад. І не соромтеся запитати, де знаходиться і чим займається ваша дитина у той чи інший час доби. У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.
ПОЛІЦІЯ ВСТАНОВЛЮЄ ОСІБ, ЯКІ ПОШКОДИЛИ АФІШУ СОЦІАЛЬНОГО ПРОЕКТУ
22 лютого у соціальній мережі було розміщено відео, на якому чоловік та жінка намагаються зірвати плакат соціального проекту, розміщений на зупинці громадського транспорту в обласному центрі.
Поліцейські зареєстрували подію та нині встановлюють особи правопорушників.
У ЖИТОМИРІ ПОЛІЦІЯ ВСТАНОВЛЮЄ ОБСТАВИНИ РОЗБІЙНИХ НАПАДІВ
Обидві події стались увечері 21 лютого. До поліції з проміжком у дві години надійшли повідомлення про напади невідомих на приватний офіс і ювелірну майстерню. У рамках розпочатого кримінального провадження поліцейські проводять необхідні заходи для встановлення причетних до розбоїв осіб.
Близько 18:20 до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про невідомих осіб, які у масках зайшли до приміщення торговельного офісу. Погрожуючи пістолетом чоловікові й жінці, які знаходились усередині, незнайомці відкрито викрали суму у декілька тисяч доларів США і зникли.
За повідомленням, яке надійшло до поліції близько 20:20, у приміщенні ювелірної майстерні в обласному центрі з’явилися декілька осіб у масках. Із загрозою застосування зброї, незнайомці зв’язали майстра-ювеліра і відкрито викрали із сейфів заготовки із золота. Після того зникли у невідомому напрямку. Сума збитку нині встановлюється.
Відповідні відомості за обома фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Поліція проводить слідчо-розшукові заходи, направлені на встановлення обставин і причетних до злочину осіб.
ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА МОЛОДИКА, ЯКОГО ПІДОЗРЮЮТЬ У ПРИЧЕТНОСТІ ДО ПОДВІЙНОГО ВБИВСТВА
22 лютого, опівдні, оперативники кримінальної поліції встановили місце перебування 26-річного житомирянина, якого обгрунтовано підозрюють у причетності до вбивства матері та дочки, що сталося 16 лютого, уранці, в обласному центрі.
Тоді поліцейські виявили у приватному домоволодінні на околиці Житомира тіла 41-річної та 21-річної жінок із ознаками насильницької смерті.
Поліцейські розпочали розшук 26-річного знайомого загиблої дівчини, який міг бути причетним до вбивства.
22 лютого поліцейські розшукали та затримали молодика на околиці обласного центру.
Триває досудове розслідування за ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, у рамках якого слідчі встановлюють всі обставини.
Відділ комунікації поліції Житомирської області