Шановні громадяни! До 1 травня 2019 року триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2018 році

Головне управління Державної фіскальної служби у Житомирській області запрошує громадян задекларувати доходи, отримані у минулому році.
Звертаємо вашу увагу на ті напрями роботи, на які сьогодні органи ДФС спрямовують свої зусилля з метою надання допомоги під час декларування доходів, отриманих у 2018 році.
Кожен громадянин має право отримати безоплатні послуги із роз’яснення щодо порядку заповнення нової податкової декларації про майновий стан і доходи, форму якої затверджено наказом №556, та допомогу при її заповненні в контролюючому органі за місцем податкової адреси платника податків. При цьому контролюючі органи забезпечують платників податків бланками декларацій безоплатно.
Для інформування платників податку постійно висвітлюються у ЗМІ та на веб-порталі ДФС України у мережі Інтернет, сторінці в мережі Facebook, суб-сайті ГУ ДФС у Житомирській області основні питання щодо:

  • порядку подання податкової декларації про майновий стан та доходи;

  • категорій платників податку на доходи фізичних осіб, які мають подавати річну податкову декларацію;

  • переліку доходів, що підлягають обов’язковому декларуванню;

  • переліку витрат, які включаються до складу податкової знижки.


Для забезпечення сприятливих умов при поданні громадянами річних податкових декларацій передбачається можливість приймання декларацій у вихідні та у вечірні години, практикується надання консультацій та приймання декларацій із виїздом відповідальних працівників органів ДФС на великі підприємства та у важкодоступні райони. Практично кожний громадянин, який декларує доходи, отримує необхідні консультації та роз’яснення з актуальних питань щодо заповнення декларації, сплати податку або отримання податкової знижки.
Сектор організаційного забезпечення Новоград-Волинського управління ГУ ДФС у Житомирській області