У центрі соціальних служб обговорили проблеми внутрішньо переміщених осіб

У центрі соціальних служб обговорили проблеми внутрішньо переміщених осіб

21 лютого Новоград-Волинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано зустріч із внутрішньо переміщеними особами на тему: «Соціальний та правовий захист ВПО» за участі інтегратора Новоград-Волинського місцевого центру та представників Новоград-Волинського міського центру зайнятості.
Із привітальним словом до присутніх звернулася директор Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антоніна Лапинська, яка ознайомила присутніх із темою зустрічі та представила запрошених соціальних партнерів.
Слово мали представники міського центру зайнятості Людмила Ящук та Анна Ільчук, які обговорювали питання працевлаштування ВПО, було ознайомлено з «Банком резюме», який активно формується в секторі рекрутингу міського центру зайнятості. У присутніх виникали питання щодо відшкодування допомоги з безробіття, у разі відкриття підприємницької діяльності та ін.
Інтегратор місцевого центру з надання БВПД Ірина Колесник ознайомила учасників зустрічі з реалізацією виборчого права внутрішньо переміщених осіб, відповідно до Конституції України, Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», Закону України «Про державний реєстр виборців», Указу Президента України «Про межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях» від 07.02 2019 року.
Провідний практичний психолог МЦСССДМ Ніна Трояновська надала інформацію про Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Варто зауважити, що дана тема викликала жваве обговорення серед присутніх.
Інформація міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді