ТЕСТОДРОМ 17/2009

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Куди дивиться вовк, скільки його не годуй? А. У світле майбутнє. Б. У тарілку з м’ясом. В. У ліс. Г. На монітор комп’ютера.

  2. Що не ловиться на сумновідомому Острові Невезіння (крім того, що і не росте кокос)? А. Карасі. Б. Носороги. В. Крокодили. Г. Бегемоти.

  3. Лише після приходу європейців у американських індійців появились... А. Вігвами. Б. Тубки миру. В. Томагавки. Г. Вогняна вода.

  4. «Будували, будували і, накінець, побудували..». Що мав на увазі Чебурашка? А. Будинок Дружби. Б. Вертоліт. В. Соціалізм. Г. Капіталізм.

  5. Перший космонавт Болгарії. А. Іванов. Б. Петров. В. Сидоров. Г. Стоїчков.

  6. Скільки серій у кінофільмі «Сімнадцять миттєвостей весни»? А. 10. Б. 12. В. 15. Г. 17.

  7. Що зробив Вінсент Ван Гог з своїм відрізаним вухом? А. Приклеїв до автопортрета. Б. Відправив у подарунок коханій. В. Підсмажив з картоплею. Г. Подарував у місцеве відділення Служби безпеки, як жучок для прослуховування.

  8. Яка з гірських систем має найбільшу висоту? А. Урал. Б. Памір. В. Кавказ. Г. Карпати.

  9. Хто спить найбільше у світі? А. Земляна білка. Б. Бурий ведмідь. В. Пожежник Залийвода. Г. Співробітники фірми «Соні».

  10. Ці події справді мали місце в історії в різні роки, але тільки одна з них  трапилася не 24 квітня. Яка саме? А. 1833 р. – в США запатентована газована вода. Б. 1885 р. – у Німеччині випробуваний перший мотоцикл (інженери Даймлер і Майбах). В. 1970 р. – Китай запустив свій перший космічний супутник. Г. 1985 р. – Верховний Суд Канади визнав законною роботу магазинів по неділях.


Відразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 - по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.
0 очок - Безнадійний випадок.
1-7 очок - Є ще деякі надії.
8-14 очок - Людина середньої ерудиції.
15-20 очок - Досить ерудована людина.
21 очко - Ви - суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ