Звягельчанин Олег Ніколаєнко — знову на п’єдесталі!

Звягельчанин Олег Ніколаєнко — знову на п’єдесталі!

У Чернігові, з 26 лютого по 2 березня, проходив кубок України з важкої атлетики. У змаганнях взяли участь три спортсмени з Житомирської області, двоє з яких — новоград-волинці, вихованці місцевої ДЮСШ, тренера-викладача Валерія Постіженка.
Вперше учасником турніру такого рівня (а це — дорослі змагання) став Олександр Ковальчук. У ваговій категорії до 55 кг він посів п’яте місце. До речі, Сашко, якому нещодавно виповнилося 14 років (а він уже кандидат у майстри спорту), був наймолодшим учасником змагань.
Багаторазовий чемпіон та рекордсмен України серед юнаків, майстер спорту Олег Ніколаєнко місяць тому став чемпіоном та рекордсменом України серед юнаків віком до 17 років. На кубку України йому було поставлене завдання: боротись за 4-5 місце.
Але Олег не залишився без медалей. У ваговій категорії до 89 кг серед дев’ятнадцяти спортсменів (15 із яких — майстри спорту) він посів третє місце. У даній ваговій категорії Олег Ніколаєнко також був наймолодшим, адже йому лише 17 років.
Хочу висловити вдячність тренеру Валерію Постіженку. Незважаючи на те, що Валерій Васильович проходить службу у Збройних Силах України, він бере активну участь у розвитку важкої атлетики Житомирської області, за що неодноразово був нагороджений дипломами, подяками та цінними подарунками Міністерства молоді та спорту України, Федерації важкої атлетики України.
В.МЕЛЬНИК, в.о. президента Федерації важкої атлетики Житомирської області