ЗВЕРНЕННЯ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА ДО СПОЖИВАЧІВ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА

Шановні споживачі послуг водоканалу! Наше підприємство, дбаючи про потреби своїх споживачів, намагається своєчасно, згідно з договорами, поставити Вам кондиційовану воду і забрати на переробку стоки. Та виконання цієї двоєдиної функції безпосередньо залежить від своєчасної повної оплати споживачами за надані послуги.
На жаль, ці умови договорів споживачами хронічно не дотримуються, що ослаблює фінансово-господарський стан водоканалу.
Через різке зменшення промислового водоспоживання II-ої групи споживачів та невідповідність діючого тарифу собівартості послуг для I-ої групи (населення), водоканал зіткнувся з великими проблемами погашення поточних платежів підприємства — податки, внески до Пенсійного фонду, розрахунки за спожиту електроенергію, паливно-мастильні матеріали, заробітну плату працюючим.
До кінця квітня підприємство має сплатити обов’язкові платежі на суму близько 750 тис. гривень. Аналіз динаміки надходжень коштів на рахунок підприємства показує, що ймовірність надходження такої суми коштів до кінця місяця мала.
Тому ми змушені звернутися до споживачів І-ої групи населення, з нагадуванням, що з 1-го квітня діє новий тариф для цієї групи споживачів:

  • водопостачання — 3 грн. за куб. м;

  • водовідведення — 2 грн. за куб. м.


Разом — 5 грн. за куб. м. І проханням, до кінця квітня терміново виконати платежі за надані послуги водоканалу, адже від цього залежить:

  • чи не відключать об’єкти водопостачання енергетики за борги;

  • чи не введуть штрафні санкції Пенсійний фонд та податкова адміністрація за невиконання умов термінів перерахувань обов’язкових платежів в указані строки;

  • і, зрештою, чи буде розпочато видачу зарплати працівникам підприємства (ще за березень місяць!).


Проявімо мудрість, не допустимо перетворення комунального життєзабезпечуючого підприємства в підприємство-банкрут.
В. КУДІН, начальник водоканалу,
В. МАТВІЙЧУК, голова постійної комісії з питань ЖКГ та екології