Читали вірші Шевченка: у районній бібліотеці та на вулицях міста

Читали вірші Шевченка: у районній бібліотеці та на вулицях міста

У Новоград-Волинській районній бібліотеці ім.Лесі Українки 6 березня відбулися традиційні Шевченківські читання, присвячені 205-річчю від дня народження Кобзаря.
Відкрила свято директор бібліотеки Лариса Ковалевська. Учасники мали змогу переглянути мультимедійний літопис долі «Тарас Шевченко — володар українського духу» про життєвий та творчий шлях геніального сина українського народу.
Як завжди, на свято приїхали поціновувачі творчості Кобзаря з різних куточків нашого району. Читали вірші Тараса Шевченка та поезію про нього учасники із сіл Піщів, Тернівка, Поліянівка, Дідовичі та постійні читачі бібліотеки. Валентина Коротчук із Поліянівки прочитала уривок із поеми «Катерина», а постійна учасниця літературних зустрічей Лариса Волкова з Немильні поділилася власною поезією.
Музичні вітання лунали від учнів Школи мистецтв Новограда-Волинського (викладачі: І.С.Вовк, Т.Є.Василюк та Л.І.Франчук).
Окрасою заходу стали виступи методиста відділу культури Брониківської ОТГ Іванни Нікітіної, яка виконала пісню на вірш Т.Шевченка, та Яни Єжової — бібліотекаря Пилиповицької сільської бібліотеки.
Начальник відділу культури райдержадміністрації Лілія Бобровська сказала теплі слова учасникам літературних читань. Наголосила, що твори Кобзаря співзвучні сьогоднішньому дню, побажала присутнім натхнення на подальшу творчість, вручила подяки та подарунки.
У бібліотеці оформлені книжкові виставки, покликані виховати любов і повагу до спадщини, яку залишив поет. Також працівники районної бібліотеки провели на вулицях міста флешмоб — перехожим пропонували прочитати вірш або уривок із поеми великого Кобзаря. Жоден звягельчанин, до кого зверталися бібліотекарі, не відмовився прочитати декілька рядків. Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України — це те, що об’єднує українців.
Л.КОВАЛЕВСЬКА, директор районної бібліотеки ім.Лесі Українки