Президент пообіцяв боротися із зовнішнім та внутрішнім ворогом, а також побажав усім кохання

Президент пообіцяв боротися із зовнішнім та внутрішнім ворогом, а також побажав усім кохання

У понеділок, 11 березня, Новоград-Волинський відвідав Президент України Петро Порошенко. До зустрічі Гаранта готувалися ретельно: підшаманили благоустрій у центрі міста (навіть калюжі на площі Лесі Українки повисмоктували спецтранспортом), після обіду в день приїзду припинили роботу базарчика біля центральної площі, а саму площу разом зі сценою поліція охороняла всю ніч напередодні.
Зустріч із новоград-волинцями анонсувалася на 15:00. Заздалегідь до цього часу площу Лесі Українки взяли у щільне кільце силовики — браві екіпіровані хлопці з Нацгвардії, поліції та інших структур. На майданчик безпосередньо перед сценою, з якої мав виступити Порошенко, запускали лише за попередньо погодженими списками. Бажаючі побачити Президента зблизька, мали пройти через металошукачі.
Президент дещо затримався, оскільки в першій половині того дня брав участь у засіданні Ради регіонального розвитку Житомирщини, що проходила в обласному центрі. Публіку тим часом розважала піснями Марія Бурмака.
Поволі площа Лесі Українки наповнилася людьми й стала схожа на себе під час вечірнього концерту на «Лесині джерела». Дорогою до сцени Президент у щільному супроводі охорони йшов крізь натовп, вітаючись із бажаючими й потискаючи їм руки.
Звертаючись до присутніх, Петро Порошенко підкреслив, що головні вороги України та її народу — зовнішній і внутрішній: російська агресія і бідність, відповідно. Із ними він боротиметься, якщо виборці довірять йому пост Президента на другий термін.
Порошенко висловив шану і вдячність військовим підрозділам із Житомирщини, особливо — нашій «тридцятці». Назвав армію, мову і віру трьома основними цінностями українців, які зміцніли. А також додав сюди любов: Петро Порошенко розповів історію кохання його і дружини Марини, побажавши всім українцям такої ж любові, й тоді «все у всіх буде добре».
Промова Петра Порошенка була емоційною, як і пісня, під яку він виходив на сцену: «Зродились ми великої години» — марш українських націоналістів, який за час президентства Порошенка став Маршем нової української армії.
Повертаючись до свого кортежу, Гарант знову пройшов крізь гурт людей, вітаючись і потискаючи руки. Втім, за лічені хвилини після від’їзду кортежу, площа спорожніла. Кожен повернувся до своїх справ, розмірковуючи над почутим. А невдовзі потому в соцмережі Фейсбук з’явилися фото нашвидкуруч заліплених ям у асфальті на тих вулицях, якими рухався автомобіль із Президентом. Як свідчили очевидці, одне з авто президентського супроводу смачно зловило недолатану яму — Порошенко поспішав у Житомир, де також запланував виступ перед громадою.
Олег БРЮХАНОВ