Хроніка 12/2019

Хроніка 12/2019

У ЛЬВОВІ СУДИТИМУТЬ СУТЕНЕРШУ З НОВОГРАДА
За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 26-річної мешканки м.Новоград-Волинський Житомирської області, яка підозрювалась у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.302 (Звідництво для розпусти, з метою отримання наживи), ч.2 ст.303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) КК України.
Встановлено, що обвинувачена створила у мережі Інтернет рекламу щодо надання сексуальних послуг, а за періодичне її оновлення отримувала грошову винагороду від повій.
Із метою конспірації «діяльності» організувала у Львові салон еротичного масажу, де дівчата і надавали платні сексуальні послуги. Замовлення від клієнтів отримувала упродовж грудня 2018- січня 2019 року.
Також зловмисниця забезпечувала виїзди повій за адресами. За такі «послуги» дівчата отримували від 700 до 1500 гривень за годину, а їх звідниця — 20% від суми.
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Шевченківського районного суду Львова для розгляду по суті.
Максимальний термін покарання, що загрожує вказаній особі, — до 7 років позбавлення волі.
Прес-служба прокуратури Львівської області

У РІВНОМУ ЖІНКА ЗАРІЗАЛА НЕМОВЛЯ
Відомо, що 21-річна мати вбила свою дитину за допомогою ножа. Поранення вона завдала в область шиї.
Трагедія трапилася 17 березня, ввечері. Близько п’ятої години вечора у поліцію надійшов дзвінок від лікарів «швидкої».
Горе-матір — родом із Запоріжжя, вона приїхала у Рівне здобувати вищу освіту. Після закінчення ВНЗ, жінка жила у квартирі 26-річного цивільного чоловіка і його матері. Жінка перебуває на психіатричному обліку.
04141.com.ua

У ПУЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ АВТОМОБІЛЬ ЗІТКНУВСЯ З ДЕРЕВОМ: ВОДІЙ ЗАГИНУВ, ПАСАЖИР — У ЛІКАРНІ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 17 березня, близько 17:30, на автодорозі між селами В’язовець та Кошелівка.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Mazda-626», 27-річний житель району, рухаючись автошляхом, не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив зіткнення з деревом.
У результаті ДТП керманич загинув на місці події. Пасажир автомобіля, 23-річний житель району, отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Пулинської райлікарні.
Поліцейські з’ясовують всі обставини події.
НА АВТОШЛЯХУ «КИЇВ — ЧОП» ЗАГИНУЛО ДВОЄ ПІШОХОДІВ. ПОЛІЦІЯ ВСТАНОВЛЮЄ ЇХ ОСОБИ
Дві фатальні ДТП сталися зранку та увечері 16 березня. Поліцією розпочаті досудові розслідування.
Близько 4:00, на 153-му км автодороги «Київ — Чоп», поблизу с.Бондарців Житомирського району, водій автомобіля «Volvo», 34-річний житель Закарпатської області, рухаючись у напрямку Новограда-Волинського, здійснив наїзд на жінку, яка рухалася по дорозі у попутному напрямку.
Унаслідок ДТП жінка загинула на місці події.
Нині у рамках розпочатого досудового розслідування триває з’ясування всіх обставин події та встановлення особи загиблої.
Її прикмети: жінка віком близько 45-50 років, зріст 160-165 см, волосся чорне довжиною до плечей, худорлявої статури. Була одягнена у кофту жовтого кольору та штани чорного кольору, взута в чорні черевики.
Цього ж дня, близько 19:30, на 124-му км автодороги «Київ — Чоп», поблизу села Березини Житомирського району, водій автомобіля «Audi А6», 41-річний житель Баранівки, здійснив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину.
Унаслідок ДТП чоловік загинув на місці події. Поліцейські з’ясовують обставини події та встановлюють особу загиблого.
Його прикмети: на вигляд 45-50 років, зріст близько 160-165 см, середньої статури. Був одягнений у джинси синього кольору, чорну футболку та чорну кофту, куртку чорного кольору зі шкірзамінника, черевики коричневого кольору. При собі мав рюкзак сірого кольору.
Шановні громадяни! Якщо ви володієте інформацією про обставини вказаних ДТП, то прохання звернутися до найближчого відділу поліції або за телефоном: (0412) 40-78-03 чи на спецлінію 102.
У БРУСИЛІВСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ВОДІЯ, ЯКИЙ ВЧИНИВ СМЕРТЕЛЬНУ ДТП
Дорожньо-транспортна пригода сталася 16 березня, близько 19:00, у с.Йосипівка. Унаслідок ДТП загинув житель району. Поліцією розпочато досудове розслідування.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «ВАЗ-2101», 50-річний місцевий житель, рухаючись вулицею населеного пункту, скоїв наїзд на 40-річного жителя району. Після цього керманич автомобіля залишив місце ДТП.
Внаслідок завданих травм пішохід загинув на місці події.
За показами очевидців та свідків події, водій перебував у стані сп’яніння. Поліцейські розшукали його та затримали у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України, триває з’ясування всіх обставин події.
ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА РОЗКРАДАЧІВ ЗАЛІЗНИЧНИХ ШЛЯХІВ
Уночі 15 березня на Черняхівщині поліцейські помітили підозрілий автомобіль. Як з’ясувалось, у транспортному засобі перевозились демонтовані та викрадені частини залізничної колії. Розпочато досудове розслідування.
Близько 2 години ночі, проводячи профілактичне відпрацювання на території Черняхівського району, працівники поліції звернули увагу на бус, який стояв на узбіччі між селами Бежовим і Дівочками. Для перевірки, чи не потрібна керманичу допомога, правоохоронці зупинились біля автівки.
Однак із буса раптово вибігли водій і пасажир і побігли полем, намагаючись чимшвидше зникнути з поля зору поліцейських. Після нетривалого переслідування правоохоронці наздогнали і зупинили чоловіків.
Причина неадекватної поведінки обох з’ясувалася під час перевірки автомобіля. Виявилось, що у ньому чоловіки перевозили залізничні рейки та кріплення, демонтовані і викрадені зі шляху, що сполучає станцію Горбаші та місцевий кар’єр.
На місце події прибула слідчо-оперативна група Черняхівського відділення поліції.
— Було встановлено, що викритими у злочині є жителі селища Нової Борової сусіднього Хорошівського району, віком 33-х і 28 років. Свою провину вони визнали і розповіли, що демонтували колії напередодні, а вночі приїхали їх забирати, — розповів начальник Черняхівського ВП ГУНП Віктор Левандовський.
Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.185 (Крадіжка) ККУ. За чинним законодавством, викритим у злодіянні чоловікам може загрожувати піврічний арешт, обмеження або позбавлення волі строком до 5 років.
ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ДВОХ ЖИТЕЛЬОК ЖИТОМИРЩИНИ, ЯКІ ОБМАНОМ ЗАВОЛОДІЛИ МАЙНОМ СВОЇХ ПОДРУГ
17-річна житомирянка повідомила до поліції про шахрайство, у результаті якого вона втратила власний ноутбук. А у 18-річної жительки Баранівки внаслідок ошуканства утворились борги перед банком на суму 10 тисяч гривень. В обох випадках у причетності до злодіянь обгрунтовано підозрюються знайомі заявниць. Поліція закликає громадян недовіряти нікому власне майно і, тим більше, конфіденційну інформацію.
14 березня до Баранівського відділення поліції звернулась 18-річна студентка місцевого навчального закладу. Дівчина розповіла, що нещодавно виявила значну заборгованість перед банком, де у неї відкрито рахунок, хоча до подібних фінансових операцій вона не причетна.
У ході перевірки поліцейські з’ясували, що декілька місяців тому заявниця, на прохання 17-річної подруги, оформила кредит для придбання тією мобільного телефону. Для розрахунку за позикою вона віддала своїй знайомій банківську картку і повідомила конфіденційні дані для того, щоб та самостійно вносила кошти для погашення кредиту. У результаті, як нині встановлено, така довірливість обернулася для заявниці ще кількома оформленими онлайн кредитами та боргом у 10 тисяч гривень.
Цього ж дня до Житомирського відділу поліції звернулась 17-річна жителька обласного центру із повідомленням про ошуканство. За її словами, ще у грудні минулого року вона дозволила своїй 18-річній знайомій покористуватися власним ноутбуком вартістю близько 6 тисяч гривень. У результаті комп’ютер їй досі не повернули.
Нині за обома фактами тривають відповідні перевірки. Причетні до правопорушень дівчата у скоєному зізналися. Відповідно до ч.1 ст.190 (Шахрайство) такі дії можуть обернутися покаранням у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.
У РАЙЦЕНТРІ ЖИТОМИРЩИНИ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИКРИЛИ ПАЛІЯ-РЕВНИВЦЯ
Уночі родина, яка проживає у приватному будинку у Коростені, прокинулась від запаху горілого. З’ясувалось, що палало горище. Пожежу вчасно ліквідували рятувальники. Поліцейські встановили, що підпалом будинку молодій господарці через ревнощі намагався помститися колишній хлопець. Триває досудове розслідування.
До Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення від пожежних про загоряння житлового будинку. На момент прибуття поліцейських на місце події рятувальники уже локалізували пожежу. Вогонь пошкодив частину покрівлі будівлі. Правоохоронці з’ясували, що у будинку проживала молода сім’я. Коли виникла пожежа, люди спали й, на щастя, вчасно устигли прокинутись і вибратися надвір. Тож, ніхто внаслідок пожежі не постраждав.
— За висновками експертизи, причиною загоряння стало занесення стороннього джерела вогню. Ми перевірили наявну інформацію і у результаті дійсно викрили причетність до підпалу конкретної особи, — розповів начальник Коростенського ВП ГУНП Михайло Старовойт. У вчиненні протиправних дій поліцейські обгрунтовано запідозрили 24-річного парубка. Раніше він мав дружні стосунки з молодою господинею. Свою провину він визнав і розповів, що вдався до злочину через ревнощі. Уночі дістався горища будинку по драбині й підпалив покрівлю.
Його дії поліція кваліфікувала як умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу (ч.2 ст.194 ККУ). За подібні протиправні дії чинним кримінальним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 10 років.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ПІДОЗРЮВАНОГО У СЕКСУАЛЬНОМУ НАСИЛЬСТВІ НАД ДИТИНОЮ
Про чоловіка, який в одному з гуртожитків обласного центру вчинив насильство сексуального характеру відносно 7-річної дівчинки, до поліції повідомив житомирянин увечері 13 березня. Поліцейські затримали підозрюваного. Розпочато кримінальне провадження.
Близько 20 години до Житомирського відділу поліції зателефонував житель обласного центру із повідомленням про те, що сусід намагався згвалтувати дитину.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої, зі слів заявника, з’ясували, що годину тому 59-річний мешканець гуртожитку затягнув 7-річну дівчинку до кімнати і вчинив відносно неї насильницькі дії сексуального характеру.
Наразі дитині надається необхідна медична і психологічна допомога.
Підозрюваного у причетності до злочину поліцейські затримали у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.153 (Сексуальне насильство) Кримінального кодексу України. Всі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження.
За чинним кримінальним законодавством, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції Житомирської області