Вихованці Леоніда Плісака — знову переможці

Вихованці Леоніда Плісака — знову переможці

\"ВихованціКоманда Новоград-Волинської міської ДЮСШ і СК «Євробокс» цими днями стала учасником чемпіонату України з боксу, який проходив другий рік поспіль у Борисполі.
«Загалом — 280 учасників. Високий рівень боксу, відмінні умови для проведення турніру — сучасний спортивний комплекс, харчування, проживання. Відзначу, що в цілому нині бокс в Україні — на підйомі. Це — олімпійський вид спорту, й українці в ньому — серед кращих у світі.
Це все — результат підготовки наших юних боксерів. Їм потрібно постійно брати участь у змаганнях, набувати досвіду.
Наша команда на даний час перебуває не в кращій формі, оскільки не має спеціалізованого залу, не має рингу. Тому готуватися до серйозних змагань важко. Маємо надію, що наші чиновники відновлять Молодіжний центр!
Попри труднощі, наші боксери на зональному чемпіонаті показали гарний результат. Головне, що є команда, яка прагне до перемог», — розповів «Звягелю» головний тренер з боксу, президент міської федерації боксу Леонід Плісак.
Здобутки звягельчан на чемпіонаті: одне перше місце, 4 — других, 5 — третіх.
Невдовзі після турніру в Борисполі новоград-волинці побували в Києві на чемпіонаті України з кікбоксингу. Його учасниками стали 870 спортсменів — проходив відбір на чемпіонат світу в Ірландії.
«Масштаб змагань — грандіозний! В якості гостей чемпіонат відвідали багато відомих людей, серед яких — мер Києва Віталій Кличко. Він свою кар’єру спортсмена починав із кікбоксингу і був чемпіоном світу за версією ISKA, WPK, паралельно займаючись боксом», — ділиться враженнями Леонід Плісак.
Команда Новоград-Волинської ДЮСШ виступала у складі 11 спортсменів. Наймолодша в команді — Вероніка Плісак, 2010 р.н., учениця ліцею №1 — провела чотири поєдинки й здобула перше місце. Це — її перший чемпіонат України. Вона змагалася одразу в двох дисциплінах.
Неодноразовий чемпіон України з боксу й кікбоксингу Олексій Плісак підтвердив своє лідерство, посівши перше місце і в 2019 році. За підсумками двох дисциплін, він на турнірі провів шість поєдинків, у яких здобув упевнені перемоги.
«Команда Новоград-Волинської ДЮСШ здобула три перших місця, три других місця і два — третіх. Маємо в активі досвід і перспективну команду. Готуємося на найближчі змагання в Харкові (17 квітня), а також будемо вести підготовку до чемпіонату світу в Ірландії», — додав тренер Леонід Плісак.
Підготував Олег БРЮХАНОВ