Спекотні півфінали: спортивна зала технікуму ледве вмістила глядачів

Спекотні півфінали: спортивна зала технікуму ледве вмістила глядачів

Хто знає, жартома чи всерйоз сказав у розмові з автором цих рядків головний організатор районно-міського турніру з футзалу «Різдвяні дзвони 2018-2019» Василь Гордійчук, що на фінали вхід буде за перепустками. Адже півфінальні баталії, що пройшли у суботу, 16 березня, ледве вмістили вболівальників.
На жаль, Новоград не має в своєму активі повноцінного спорткомплексу із місцями для глядачів. Тож, бажаючі стати свідками видовищного футболу тіснилися попід стінами спортзалу, всіляко намагаючись не завадити гравцям, коли боротьба точилася на лінії поля.
За таких умов і ноги можуть бути обтоптані, і м’ячем «по баняку» ризикуєш схопити, але воно того варте — шість спекотних півфіналів не залишили в залі байдужих до гри. Як зауважив один із моїх співрозмовників: «Хто не матюкається, дивлячись футбол, той не уважно стежить за подіями на полі».
А вони, ці події, розвивалися в кожній грі блискавично. Що типово для міні-футболу. Злива небезпечних моментів, боротьба на кожному клаптику поля, жодних гарантій перемоги, навіть якщо ведеш у грі з комфортним рахунком…
І це — лише півфінали.
Прем’єр-ліга: «Штурм» (учасники АТО) — «Смолка» (Новоград-Волинський) — 2:7. Один із двох матчів, де зафіксовано крупну перемогу. Проте тривалий час трималася нічия 2:2. Військові відповідали атакою на атаку, але голи в другому таймі посипалися лише в їхні ворота.
«Рись» (Новоград-Волинський) — «Нива» (с.Майстрів) — 4:11. Так званий, «матч усіх зірок» (на фото). Мабуть, єдина гра, від якої очікували більшої інтриги. Але в «лісгоспівців» того дня, як кажуть, не пішло…
Перша ліга: «Калина» (с.Калинівка) — «Легіон» (НВПЕТ) — 3:4; «Верес» (с.Колодянка) — «Олімпік» (с.Піщів) — 3:4.
Друга ліга: «Волинь» (с.Стриєва) — «Фани Звягеля» — 3:3 (по пенальті — 3:1). Мабуть, найбільш драматичний матч. «Фани Звягеля» вийшли на гру не основним складом, і фаворитом вважалася «Волинь». Але перша 20-хвилинка завершилася перемогою «звягельчан» — 3:1. У перерві голова районно-міської федерації футболу Василь Гордійчук перейшов на протилежний бік залу. Мовляв, гравці зі Стриєвої сказали, що він «наврочив» їм. І що б ви думали? Зміна дислокації головного організатора «наврочила» тепер «Фанам» — після перерви вони пропустили двічі, чим призвели до першої на турнірі серії післяматчевих пенальті.
У «Волині» всі удари вийшли точними, а в «Звягеля» перша «точка» прийшлася у стійку воріт. Третій удар за рахунку 3:1 уже не пробивали…
«Динамо (НВЕГК) — «Спарта» (с.Гульськ) — 5:6.
У суботу, 23 березня, в спортзалі Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму відбудуться матчі за 3-4 місця та фінали.
Нагадаємо, що традиційний зимовий турнір із футзалу відбувається за підтримки депутатів обласної ради Віктора Мельника і Степана Нусбаума, а також — голови районно-міської федерації футболу Василя Гордійчука. Головний спонсор — керівник СТОВ «Птахівник» (с.Токарів) Андрій Мармалюк.
Олег БРЮХАНОВ