Новоград приєднується до світового челенджу #Trashtag

Новоград приєднується до світового челенджу #Trashtag

\"НовоградВ Україні з настанням весни прибирають береги річок, паркові зони та лісосмуги. Зокрема, у нашому місті. А у мережі нещодавно запустили світовий челендж — потрібно сфотографуватися на забрудненому місці «до» і «після» прибирання, поставивши хештег #Trashtag.
Флешмоб «Trashtag Challenge» закликає людей влаштовувати прибирання у різноманітних місцях планети, тисячі інтернет-користувачів вже відгукнулися на заклик. Акція за короткий проміжок часу набрала обертів, кількість дописів у мережі постійно збільшується.
Новоград у цьому плані «розкачується», але перші сміливці вже збирають сміттєві «врожаї». Слід зауважити, що це зовсім не означає, що одні смітитимуть, інші — прибиратимуть. Акція покликана привернути увагу громадськості до дотримання чистоти і порядку, зробити власний внесок у навколишнє середовище. Учасники флешмобу сподіваються, що його популярність зростатиме.
Тим часом з’являються дописи наших містян, котрі діляться світлинами прибраних територій. Звягельчанка Лілія Калінська — серед активних місцевих учасників флешмобу. На сторінці у Фейсбуці вона викладає відео, де розповідає про прибирання берегів річки Случ: «Дякую усім, хто приєднався до проекту «Чистий берег». Є пропозиція зробити чистий десант у неділю. Хто за?».
Іван Лавренчук підписав свої фотографії із зібраним сміттям: «Дорогою додому вирiшив зробити берег Случi трохи чистiшим. Лілія, пiдтримую Вашу iдею i запрошую усiх небайдужих долучатись до #чистийберег #trashtag #чистийновоград».
* * *

\"НовоградТакож у місті відбулося прибирання у рамках всеукраїнського місячника «Спорт для всіх — спільна турбота».
Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту міськради залучив молодь та студентів економіко-гуманітарного коледжу до прибирання футбольного поля у мікрорайоні «Морське». Результат — 12 мішків сміття і чистий спортивний майданчик, на якому завжди було дуже брудно. Подивимося, що буде тут після наведення порядку згодом.
«Мільйони небайдужих людей з усієї України об’єднуються, ремонтують та облаштовують тисячі спортивних майданчиків за місцем проживання, а також у місцях масового відпочинку. Дякуємо всім, хто взяв активну участь у прибиранні спортивного майданчика. Зокрема, директору економіко-гуманітарного коледжу Якову Божку та представнику ФК «Звягель» Григорію Кузьмичу — за допомогу в добрій справі, яку ми зробили для нашого міста. Запрошуємо усіх активно і дружно долучитися до проведення місячника та зробити свій вклад у здорове майбутнє міста», — йдеться на сторінці центру.
Долучайтеся до акцій з прибирання, а свої фото із розповідями кидайте на klim_nv@ukr.net. Обов’язково надрукуємо їх у наступних номерах газети, адже гарний приклад заслуговує наслідування.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі