ВСЕУКРАЇНСЬКА ДИТЯЧА ЛІГА

Участь у всеукраїнських змаганнях з настільного тенісу вихованці відділення з цього виду спорту міської ДЮСШ взяли вперше. Турнір цей носив назву «Всеукраїнська дитяча ліга», був проведений у м.Луцьк.
Стартовий внесок, що надавав право помірятись силами з кращими юними тенісистами та тенісистками України, був проплачений головою міської федерації настільного тенісу, директором фірми «Юнік-фарма» М.К.Махіновим, а вже безпосередньо усі витрати, пов’язані з участю в турнірі — проїзд, харчування, проживання — за рахунок «широкої кишені» батьків учасників.
До участі в турнірі допускались учасники та учасниці, вік яких не перевищував 15-ти років, а всього в протоколах змагань були зафіксовані заявки шістнадцяти збірних. Керував діями наших спортсменів та спортсменок тренер ДЮСШ Л.Х.Майстер.
У зв’язку з тим, що наші тенісисти не змагались в І та ІІ турі дитячої ліги, тому що І-й тур був проведений у м.Нова Каховка, а ІІ-й тур у м.Ялта, і це було зв’язано зі значними витратами.
Нашу команду було допущено до участі в поєдинках за 9-16 місця. Слід відзначити досить технічну атакуючу гру наших юнаків — Артема Гороницького, Сергія Струса та Миколи Корнієнка. В командному заліку посіли 12-те місце.
Дещо слабше зіграли тенісистки, у складі яких були Ольга Курманчук, Таня Ляпіна, Аліна Карпюк, котрі фінішували чотирнадцятими. Ще одна команда з нашої області, що представляла ДЮСШ «Колос» з Житомирського району і змагалась у всіх трьох турах, попавши до вісімки кращих, у підсумку фінішувала шостою.
Завершували змагання поєдинки в особистих розрядах, де було заявлено по 48 учасників як у дівочому, так і в юнацькому розрядах.
Відмінно провівши попередні групові ігри до фіналу, де змагались 16 кращих, потрапив лідер нашої збірної Артем Гороницький, котрий зумів перемогти суперників, які мають тенісний всеукраїнський рейтинг. І хоча Артем фінішував у підсумку п’ятнадцятим, — виступ його слід рахувати відмінним, адже наш земляк поступився у стартових змаганнях переможцю та третьому призеру одиночних змагань, які виступали за команду м. Ялта. Інші наші тенісисти та тенісистки до фіналу не потрапили, фінішувавши у третій десятці.
Слід відзначити виступ наймолодшого у нашій збірній Миколи Корнієнка. П’ятикласник продемонстрував сучасний теніс і зумів перемогти багатьох старших за віком суперників.
А в підсумку до чільної трійки в командних заліках у юнаків увійшли: І-м — збірна міста Харкова, ІІ-м — збірна м.Ялта, ІІІ-м — збірна м.Сімферополь; у дівчат: І-м — команда «Харків’янка-1», ІІ-м — команда «Харків’янка-2», ІІІ-м — команда м.Одеси. В особистих розрядах у тенісистів місця визначились наступним чином: Олексій Крутько — м.Ялта, Ігор Нетрепко — м.Харків, Артем Качалов — м.Ялта, у тенісисток — Ганна Тетяніна — м.Харків, Аліна Шворак — м.Луцьк, Настя Барасова — м.Львів.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ