Сергій Колотов: «Земля — не наша, але люди — наші. До поминальних днів проблему вирішимо»

Перший заступник міського голови Сергій Колотов запевнив, що до поминальних днів буде вирішено питання зі встановленням зупинки рейсовому автобусу неподалік Суслівського кладовища. Одночасно будуть проведені відповідні роботи з благоустрою. Такий коментар редакція «Звягеля» отримала у відповідь на лист, із яким звернулася мешканка міста Лариса Ширкунова.
«Шановна редакція! Я, Ширкунова Лариса Іванівна, звертаюся до вас від імені тисяч мешканців нашого міста. Уже другий рік перед нами постала болюча проблема: як дістатися до кладовища по вул.Коротченка?
Понад цвинтарем пролягає маршрут автобуса на с.Кануни. Ми завжди користувалися цим автобусом, водії зупинялися біля кладовища, за що ми були їм дуже вдячні. Але минулої весни (коли люди почали їхати до святого місця, щоб привести до ладу могили своїх рідних), доїхавши до зупинки «Магазин», водій оголосив, що зупинятися біля кладовища не буде, бо там немає знака «Зупинка». Минулого разу, коли він зупинився на вимогу людей біля кладовища, його оштрафували за зупинку у недозволеному місці. Ми всі вийшли з автобуса, бо не бажали неприємностей водію, який неодноразово підвозив людей до кладовища, і не тільки у свята. Серед нас були і молоді люди, і літні, і геть старенькі, яких вели попід руки, і кожен щось ніс із собою — хто сапку, хто воду… Для молоді — неважка ноша, а для нас, літніх людей, не тільки важка, але й дійти важко.
Настала весна, треба відвідати рідних. Як нам добиратися до кладовища в цьому році? Так, у свята призначають додаткові автобуси, але ж вони не їдуть до кладовища, і хотілось би мати можливість відвідати рідних не тільки весною, а й протягом року.
Я звертаюся до керівництва нашого міста, до приватного підприємця, який обслуговує маршрут автобуса до с.Кануни з цією болючою для літніх людей проблемою. Можливо, треба встановити знак «Зупинка на вимогу», щоб не штрафували водіїв, або встановити один день у місяць, коли автобус зупинятиметься біля кладовища, щоб ми могли підлаштуватися під цей графік. Ми згодні платити за проїзд до кладовища навіть окремою платою, якщо це допоможе у вирішенні проблеми.
З повагою і надією на вирішення проблеми мати загиблого в АТО Ширкунова Л.І. та тисячі мешканців нашого міста».
«Згаданий автобусний маршрут («Новоград-Волинський — Сусли — Кануни») виходить за межі міста, тобто, за межі наших владних повноважень. Проте люди, які ним користуються і які потребують зупинки, — міські. Отже, проблема — наша. Міська влада вже узгодила місце, де буде встановлено зупинку рейсового автобуса, намітили обсяг робіт — облаштування під’їзної «кишені», пішохідної доріжки, зрізання кількох дерев. Також підготували пакет документів до контролюючих інстанцій, щоб погодити дозвіл на встановлення зупинки, дорожніх знаків. Протягом квітня це зробимо. Будемо намагатися встигнути до поминальних днів», — пояснив Сергій Колотов.
Оскільки територія не міська, то не дозволено використання коштів міського бюджету. Втім, як нагадав С.Колотов, уже є позитивний досвід вирішення схожої проблеми — облаштування залізничної платформи в тому ж мікрорайоні. Тоді вдалося залучити небюджетні кошти. Так само сподіваються вчинити й зараз.
У зазначеному місці досі не було офіційної зупинки, оскільки там — аварійно-небезпечна ділянка. Відпрацьовані заходи покликані зменшити аварійність одночасно із вирішенням наболілої проблеми.
Олег БРЮХАНОВ