РОЗПОЧАЛИ... З ПОРАЗКИ

Офіційний футбольний сезон 2009 р. на Житомирщині зазвичай розпочинається матчами на кубок області. Саме грою на виїзді, де нашими суперниками були господарі поля, які представляли Ємільчинський футбол, розпочався сезон для ФК «Звягель-750». Першу гру звягельчани розпочали у такому складі: у воротах — Максим Дубров; захисники — Руслан Соболевський, Ігор Вакуленко, Анатолій Семененко; лінія півзахисту та нападу — Роман Весельський, Дмитро Ржондковський, Дмитро Горбаченко (капітан команди), Андрій Диняк, Михайло Войтович, Ярослав Корнійчук, Анатолій Доманський.
Про перебіг подій у стартовій грі розповідає голова ради засновників клубу «Звягель-750» В.В.Гордійчук: — матч розпочався атаками гравців ФК «Звягель-750», які повністю контролювали перебіг гри, але чисельні атаки новоград-волинців не принесли бажаного голу, а збірна Ємільчинського району, у складі якої виступали футболісти з різних футбольних шкіл регіонів України, зуміла невдовзі перехопити ініціативу, і в одній зі своїх атак, що розпочалася проходом нападника по лівому краю та прострілом вздовж воріт, у сутолоці проштовхнути м’яч у сітку воріт нашої команди. Однак гравці «Звягеля-750» зуміли через лічені хвилини зрівняти рахунок. Це зробив Дмитро Ржондковський, який вчасно поспів на добивання м’яча, що відскочив від рук голкіпера господарів. Гра надалі тривала, де атаки гравців обох клубів накочувались почергово то на одні, то на інші ворота. Незадовго до закінчення першого тайму необережно зіграв поблизу власних воріт досвідчений Руслан Соболевський, котрий, ковзнувши по газону, втратив контроль над м’ячем, цим негайно скористались нападники ємільчинців, і рахунок став 1:2.
Другий тайм знову розпочався атаками команди гостей, хороші шанси для взяття воріт мав Ярослав Корнійчук, після удару якого шкіряна куля вдвічі попала в стійку та поперечку воріт, однак лінію воріт так і не перетнула.
Численні уболівальники ФК «Звягель-750», які приїхали на гру, підтримували своїх улюбленців, однак цього дня їх мріям побачити ще раз м’яч у сітці воріт суперника не було дано здійснитися.
Атакуюча ланка ємільчинців забила третій гол, використавши невдалу гру на «другому» поверсі нашого голкіпера. Заміна, що провів тренер ФК «Звягель-750», перелому у грі не внесла. Хоча самовіддана гра Ігоря Ковальчука, який вийшов на заміну, заслуговує на відзнаку. Так само, як і гра наших дебютантів — Анатолія Доманського та Анатолія Корнійчука, сина відомого футболіста Вадима Корнійчука, котрий виступав за новоград-волинську збірну у 90-х роках. До кінця поєдинку ємільчинці ще раз засмутили уболівальників гостей, провівши четвертий гол. Хоча, на думку уболівальників, гол цей був забитий з положення поза грою, однак головний арбітр вказав на центр поля. У результаті — поразка з непристойним рахунком.
Кубковий турнір цього сезону був повторенням минулорічного кубкового турніру, де вже у грі 1/4 фіналу ФК «Звягель-750» вилетів зі змагань.
Проводячи невеликий аналіз матчу, хочу відзначити, що більшість гравців продемонстрували непоганий рівень гри. Хоча слід сказати, що ігрові зв’язки, в порівнянні з минулорічними іграми, у даній грі були порушені, особливо в атакуючій ланці, а невміння реалізовувати гольові моменти біля воріт суперника, на жаль, продовжують мати місце і нині.
Ведуться перемови про проведення товариської гри з ФК «Баранівка», що може відбутися у суботу, 25 квітня, о 16 годині, на стадіоні «Авангард». Приходьте, зустрінемось на футболі.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ