«Поезія — душі перлина»: учні десятої школи декламували авторські вірші

«Поезія — душі перлина»: учні десятої школи декламували авторські вірші

Поезія надихає, виховує почуття любові та поваги до рідного слова, історії, неоціненних надбань нашого народу.
У рамках заходів до Всесвітнього дня поезії у ЗОШ №10 художньо-естетичного профілю відбулася літературна година «Сузір’я Звягельського краю» та виставка авторських віршів учнів школи «Поезія — душі перлина».
У дружньому колі шанувальники поетичного слова поринули у світ прекрасної, чарівної поезії авторських творів учнів. Із великим задоволенням діти дізналися про видатних поетів Звягельського краю, про їх творчість.
Також із захопленням слухали запис віршів української поетеси Ліни Костенко у виконанні Богдана Ступки.
Наш Звягельський край має особливу силу, завжди славився своїми видатними мешканцями, дав наснагу до творчості багатьом талантам, зростив та виховав невмирущу Лесю Українку.
Варто відзначити учнів, у чиєму виконанні авторські вірші виявилися найбільш цікавими і змістовними та визнані найкращими. Це — учні 5-Б класу Валерія Осіпова (вірш «Зимонька») та Андрій Чернецький («День народження мами»); 7-Б класу Яна Липська («До Лесі Українки») і Дарина Біліченко («Весна»). Молодці! Вітаємо! Пишаємося вами!
Потрібно всебічно підтримувати творчість талантів нашого краю, бо їх проймає патріотична аура, їхні вірші пишуться не просто рукою, а дотиком душі.
Щиро та зворушливо вони розкривають свою любов до рідного краю і висловлюють впевненість та віру у велике майбуття міста, країни.
Інформація організаторів заходу