Оштрафували «Житомиргаз»

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), за результатами проведеної перевірки, наклала максимальний штраф (850 тисяч гривень) на оператора ГРС «Житомиргаз» за донарахування обсягів споживання у платіжках.
Перевірки трьох облгазів підтвердили незаконність донарахувань у платіжках. Регулятор наклав штраф за порушення ліцензійних умов у частині приведення обсягів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов, що призвело до додаткових нарахувань у платіжках споживачів.
НКРЕКП зобов’язала компанію провести перерахунки тим конкретним споживачам, яким проводилася перевірка, а також зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, за всіма споживачами, за якими здійснювалися такі донарахування, до 22 квітня 2019 року.
Згідно з рішенням, регулятор направить звернення до Антимонопольного комітету України для проведення розслідування про зловживання монопольним становищем зазначеною компанією.
У «Регіональній газовій компанії» зазначають, що обл-гази групи не згодні з результатами позапланових перевірок НКРЕКП, тому з їх боку не були підписані акти перевірок. Оператори ГРС заявляють, що оскаржуватимуть їх у судовому порядку.
У результаті проведених перевірок, НКРЕКП наклала штраф за донарахування в платіжках за газ вже на одинадцять операторів газорозподільних мереж групи «Регіональна газова компанія» на загальну суму майже 10 мільйонів гривень.
У березні НКРЕКП почала перевірки операторів газорозподільчих систем в Україні за фактом виставлення ними завищених сум у платіжках за газ для населення в кінці минулого року. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у лютому цього року отримала дозвіл від Державної регуляторної служби України на проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих систем на предмет донарахування в платіжках споживачів.
04141.com.ua