«Гордість міста-2018»

«Гордість міста-2018»

\"«ГордістьОсобливістю рейтингу «Гордість міста-2018» стало те, що оргкомітет дослухався до зауважень громади. Уникнули відзначення людей, яким дякували щороку і в чиїх шафах вже немає куди ставити статуетки переможців. Згадали про пересічних містян, від роботи яких у різних галузях Новограда-Волинського теж залежить багато. У номінації «Робітнича майстерність» активно відзначили слюсарів, електрозварників, фрезерувальників, шліфувальників, тістороба та інших людей праці, засвідчивши повагу громади. На одній сцені скупали в оваціях героїчних військових та вогнеборців, фахівців у сфері медицини та освіти, тріумфальних спортсменів, у тому числі — тих, кому здобути медалі не завадили вади здоров’я. Представники творчих професій, батьки, котрі створюють прийомні сім’ї, і є прикладом виховання, — кожен із тих, хто став «Гордістю міста», — отримав подяку і новий стимул. Містяни все ж зауважують, що бажають впливати на підсумки рейтингу, голосуючи за представлені кандидатури. Тим паче, що рейтинг позиціонують як «відкритий».
28 березня у Палаці культури ім.Лесі Українки відбулася урочиста церемонія нагородження. У 22-х номінаціях було відзначено 39 жителів, колективів та організацій. Міський голова Віктор Весельський подякував кожному, зазначивши: «Ваша праця сприяла підвищенню авторитету міста і його мешканців як на місцевому, так і на обласному та державному рівнях. Попереду у нас ще багато планів та проектів». Далі — пропонуємо рейтинг переможців по номінаціях:

«Військова доблесть»:
— майор Олексій Іванович Коноваленко, начальник штабу, перший заступник командира батальйону радіаційного, хімічного, біологічного захисту 12-го окремого полку оперативного забезпечення оперативного командування «Північ».
\"«ГордістьВиконував завдання за призначенням у складі Сил антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. В умовах вогневого впливу противника виконував завдання щодо супроводження військових колон та вантажів. У серпні 2014 року брав участь у стриманні супротивника в районі Савур-Могили. Здійснював охорону інженерної техніки, що залучалася до обладнання фортифікаційних споруджень. Здійснював розвідку в районах зосередження і на маршрутах висування підрозділів. За підсумками службової діяльності 2018-го року, посів перше місце серед офіцерського складу у номінації «Людина року-2018».
— старший солдат Олег Васильович Тимощук, водій автомобільного відділення автомобільного взводу автомобільної роти підвозу боєприпасів в/ч А2925.
Неодноразово виконував завдання за призначенням у складі Сил антитерористичної операції та в операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. За вісім місяців участі в операції Об’єднаних сил у 2018 році Олег Васильович підвіз до бойових підрозділів більше ста тонн боєприпасів та ракет.
— майор Сергій Станіславович Денисюк, начальник відділення персоналу 30-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ.
Виконував завдання за призначенням у складі сил АТО на території Донецької та Луганської областей. Офіцер завжди знаходився з особовим складом безпосередньо у районах ведення бойових дій під масовими обстрілами, де отримав поранення. Недопустив проникнення агресора на територію, яку контролюють сили антитерористичної операції. У важких умовах виявляв особисту сміливість та мужність.
— молодший сержант Марія Сергіївна Черненко, санітарний інструктор роти вогневої підтримки військової частини А2076.
\"«ГордістьБрала участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. Неодноразово надавала першу медичну допомогу пораненим бійцям під час бойових дій, проявляючи при цьому мужність, героїзм, наполегливість та професіоналізм.
— сержант Юрій Михайлович Якимчук, командир евакуаційного відділення ремонтного взводу військової частини А2076.
Брав участь в АТО та в ООС на території Донецької та Луганської областей. Завдяки професійним діям, мужності та наполегливості сержанта Якимчука, було своєчасно евакуйовано, безпосередньо під час бойового зіткнення, десятки бронетанкової та автомобільної техніки.
«Стабільність, патріотизм, підтримка»:
— міськрайонна спілка ветеранів Афганської війни
, голова — Юрій Михайлович Шевчук.
Громадська організація захищає права та інтереси ветеранів, осіб з інвалідністю та сімей загиблих воїнів, надає всебічну підтримку членам спілки та членам загиблих сімей.
«Вогнеборець року»:
— старший прапорщик служби цивільного захисту Олександр Михайлович Панчук
, командир відділення 10-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України в Житомирській області.
«Кращий лікар»:
— Надія Леонідівна Жарена-Мовчан
, лікар-педіатр дільничний АЗПСМ №1 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги».
— Василь Михайлович Слижук, завідуючий хірургічним відділенням КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання».
«Янголи добра»:
— прийомна сім’я Володимира Анатолійовича Кучера та Ніни Павлівни Маліновської.

Створена у 2009 році. На вихованні у родині перебувають троє прийомних та двоє власних дітей.
«Кращий спортсмен з олімпійських видів спорту серед юнаків»:
— Олексій Плісак
, вихованець ДЮСШ управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради. Срібний призер чемпіонату Європи з боксу серед юнаків.
«Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту серед юніорів»:
— Ігор Захарченко
, вихованець ДЮСШ управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, чемпіон України з кікбоксингу серед юніорів.
«Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту серед юнаків»:
— Святослав Бірюк
, вихованець ДЮСШ управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, чемпіон України з кікбоксингу серед юнаків.
«Краща спортсменка з неолімпійських видів спорту»:
— Галина Котвицька
, чемпіонка України з кіокушинкай-карате серед молоді.
«Спортивний талант з футболу серед ветеранів»:
— Іван Іванович Грибєнчиков
, член ФК ветеранів «Авангард», чемпіон України з футзалу 2018 року серед ветеранів у віковій категорії 55+.
«Сильний духом»:
— Світлана Дроздюк
, бронзова призерка чемпіонату світу з армспорту серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату на праву руку. Майстер спорту України міжнародного класу.
— Олеся Бессальнова, чемпіонка Європи з армспорту на обидві руки серед спортсменів із вадами зору. Майстер спорту України.
— Іван Олійник, бронзовий призер чемпіонату України з армспроту на дві руки серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору.
«Кращий спортивний клуб»:
— Молодіжний оздоровчий клуб «Фенікс» для осіб з обмеженими фізичними можливостями
, голова — Заслужений майстер спорту Олександр Миколайович Пінчук.
«Робітнича майстерність»:
— Юрій Анатолійович Гичко, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах зварювальної дільниці цеху механозбиральних робіт ТОВ «ВО Техна».
— Андрій Володимирович Черноус, фрезерувальник механічної дільниці цеху механозбиральних робіт ТОВ «ВО Техна».
— Катерина Миколаївна Грабовська, тістороб ПрАТ «Новоград-Волинський хлібозавод».
Брала участь у розробці та впровадженні у виробництво нових видів продукції. У дегустаційному конкурсі у рамках виставки хлібопекарської промисловості «Bakery Ukraine» (Київ) отримала гран-прі, нагороджена срібною і золотою медалями.
— Сергій Якович Андрощук, шліфувальник сухим способом цеху №1 ПрАТ «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин».
— Володимир Васильович Дейнека, слюсар зі складання металевих конструкцій цеху №2 ПрАТ «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин».
— Віктор Сергійович Міскевич, слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго».
— Микола Леонідович Салко, електрогазозварник устаткування котелень КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго».
«Дбайливий господар»:
— Олександр Сергійович Дюбо
, керуючий справами ОСББ «Мікрорайон «Зелені».
«Відкриття року»:
— вокальний ансамбль вчителів Школи мистецтв
, керівник — Леся Вікторівна Адамович, старший викладач.
Колектив був створений у 2018-му році, як творчо-експериментальний проект. Найбільше досягнення — участь у Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Барви Полісся», де колектив здобув найвищу нагороду — гран-прі.
«Творча художня майстерня»:
— колектив образотворчого відділення Школи мистецтв.

Арсенал нагород за 2018-й рік: міжнародні конкурси:
1 гран-прі, 13 — перших місць, 4 — других, 3 дипломи за участь; всеукраїнські конкурси: 7 — перших місць, 6 дипломів за участь; обласні конкурси: 1 — друге місце, 1 — третє, 14 грамот за творчу перспективу.
«Дитинство в долонях»:
— Тетяна Миколаївна Нестерова
, викладач Школи мистецтв.
\"«ГордістьТорік вихованці її класу 18 разів вибороли перемоги у всеукраїнських, обласних конкурсах, де отримали 5 гран-прі та 11 призових місць.
«Юний віртуоз»:
— Катерина Баранчук
, учениця 4-го класу відділу фортепіано Школи мистецтв.
«Мистецький тріумф»:
— зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Ордана»
, керівник — Заслужений працівник культури України Віра Юріївна Матвійчук.
Отримав гран-прі міжнародного фестивалю талантів «Золотий грааль» у м.Кітен (Болгарія), став переможцем на Всеукраїнському фольклорно-етнографічному фестивалі «Золоті ключі» ім.Василя Верховинця у м.Ірпінь (Київська обл.), Всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі «Твій шанс» м.Луцьк та інших фестивалях.
«Творчий злет»:
— Народний дитячий ансамбль танцю «Веселка»
, керівник — Катерина Георгіївна Рудакова.
У 2018 році ансамбль «Веселка» підтвердив почесне звання «народний». Ансамбль є дипломантом міжнародного фестивалю у м.Кесхей (Угорщина), здобув перемогу у 10-му всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі «Твій шанс» у м.Луцьк, Всеукраїнському багатожанровому конкурсі мистецтв «Єднаймо серця» у м.Вінниця, міжнародному хореографічному конкурсі «Магія танцю» у м.Київ та інших.
«Освітянський олімп»
«Керівник-наставник»:
— Лідія Олександрівна Башинська
, завідувач ДНЗ №4 «Сонечко».
«Ентузіасти освітянської справи»:
— колектив Палацу дітей та молоді
, директор — Ольга Харитонівна Добровольна.
«Спортивний авангард»:
— Дмитро Віталійович Пісоцький
, учитель фізичної культури ЗОШ №6.
Переможець обласного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018», учасник фінального всеукраїнського етапу у Запоріжжі.
«Педагог-новатор»:
— Едуард Ільгамович Зіннуров
, учитель польської мови ліцею №11.
Керівник команди-переможця, дворазовий переможець міжнародного проекту фундації «Свобода і демократія» за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Учасник програми розвитку польської освіти в Україні.
«Успішний керівник»:
— Олена Володимирівна Солодовник
, директор комунального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж» Житомирської обласної ради.
«Студент року»:
— Діана Миколаївна Кочук
, студентка Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради підготувала Юлія КЛИМЧУК
Фото з сайту