5 фактів, які ви могли не знати про найбільше підприємство Новограда-Волинського

5 фактів, які ви могли не знати про найбільше підприємство Новограда-Волинського

\"5Завод Cersanit — найбільший роботодавець нашого міста. Що ми знаємо про нього? Як з’ясувалося, не так вже й багато. Частина групи компаній, головний офіс якої знаходиться в Польщі, виготовляє плитку та кераміку. Продукцію заводу можна бачити у багатьох оселях та офісах. Але продукція, приналежність до світової корпорації — це далеко не все, що цікаво знати про цей завод. Ми виокремили 5 фактів, які жителі Новограда-Волинського можуть не знати про Cersanit, але які розповідають про це підприємство більше, ніж навіть цифри та статистика.
1. Атмосфера на підприємстві
Здається, така «технічна» і сіра будівля-гігант, але тепло відчувається вже з посту охорони, яка тут дуже ввічлива і людяна. Всі інші працівники — тут також дуже відкриті, про свою роботу розповідають охоче і з захопленням. Помітно, що багато людей працює, як кажуть, «родинними підрядами».
На сторінці підприємства у Фейсбуці видно, що тут часто проводять конкурси, розіграші, різні івенти для колективу. Також відкриті до екскурсій і гостей.
2. Високий рівень автоматизації виробництва
Йдучи цехами, помітно, що тут багато сучасного обладнання, все дуже чітко і налагоджено. Є навіть справжні роботи.
3. Проект «П’ята зміна»: працевлаштування в Україні — робота у Польщі
На підприємстві діє програма «П’ята зміна». Що це означає? Працівники заводу мають можливість декілька місяців працювати на заводи Cersanit у Польщі, не втрачаючи робочого місця в Україні, соціальних гарантій, медичного страхування, будучи захищеними і отримують зарплату середньопольського рівня. Перша група таких працівників вже їздила працювати у вересні минулого року. Цього року буде ще декілька таких груп. Прийшовши на Cersanit, людина отримує змогу попрацювати у Польщі не як заробітчанин, а як шанований спеціаліст, із гідними умовами та усіма соціальними гарантіями, — розкрив суть цього проекту керівник відділу управління персоналом Артур Марцис.
4. Медичне страхування
Усі працівники заводу мають медичне страхування. Для людей — це відсутність страху «а що я робитиму, якщо раптом захворію?», адже лікування таких, скажімо, «банальних» хвороб, як ангіна чи ГРВІ, влітає у копієчку.
\"5
5. Багато молоді на виробництві
Якщо пройтися цехами заводу, то одразу помітно: тут багато молоді. Що знаходять молоді люди на заводі?
Із нами поспілкувався Юрій Шкабара, бригадир на дільниці приготування маси для виготовлення плитки. Юрію — 24 роки, а на заводі він — вже шостий рік.
«Перш за все, на «Церсаніті» я ціную стабільну оплату. Я точно знаю, що конкретного числа щомісяця мені прийде смс-повідомлення про нарахування зарплати, тому можу планувати, розраховувати.
Тут — багато переваг. Працівникам надаються обіди за знижкою, ми доплачуємо суто символічну суму (5 гривень). А нещодавно збільшили кількість автобусних рейсів і діставатися до роботи людям із сусідніх областей стало набагато зручніше.
Я працюю на заводі вже шостий рік і змінювати роботу не збираюсь. Нещодавно нам підняли зарплату і сказали, що в наступні місяці її збільшуватимуть ще декілька разів на 10-15 відсотків. Для мене, як для чоловіка сімейного, це — вагомий аргумент залишатися і працювати у своєму рідному місті, а не, приміром, їхати на закордонні заробітки. Туди я поїхав би, хіба що, з туристичною ціллю.
У Новограді-Волинському «Церсаніт» — це фактично єдине місце, де можна отримати реально нормальні гроші. Та й графік роботи зручний: і вдома вдосталь буваю, і на роботі працюю. Дружина, буває, заздрить, бо на її підприємстві графік не такий», — ділиться враженнями Юрій.