Медколедж пригостив містян фіточаями, виміряв тиск і зріст

Медколедж пригостив містян фіточаями, виміряв тиск і зріст

Студенти медколеджу активні у своїх ініціативах, а 9 квітня у Парку культури та відпочинку, з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, вони організували свято «Я обираю здорове життя!».
Така акція у місті проходить щороку з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, і саме майбутні медики стають її ініціаторами. Кому, як не людям у білих халатах, ділитися фаховими знаннями: як покращити фізичне здоров’я, уникнути шкідливих звичок та їх згубних наслідків, запобігти хворобам?
Йшов дощ, але він не завадив студентам розповісти про здоровий спосіб життя, роздати перехожим інформаційні буклети, побажати новоград-волинцям здоров’я. Пригостили фіточаями з шипшини і м’яти, виміряли тиск та зріст охочим.

Здоров’я, за визначенням Міністерства охорони здоров’я України, — це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя людини, а не лише відсутність хвороб. Тільки духовнобагата, творча і здорова особистість може вирішувати щоденні глобальні завдання, забезпечити не лише виживання, а й прогрес нації, — переконані майбутні медики.
Вони також констатували, що сьогодні особливо гостро стоїть проблема виховання здорової молоді. На жаль, багато людей починають цінувати його, коли втрачають. Тож, студенти закликали містян боротися за своє здоров’я і нагадали чотири фактори, які впливають на це: рівень медичного обслуговування, генетична спадковість, спосіб життя та стан навколишнього середовища.
Крім того, волонтери коледжу провели акцію під гаслом «Допоможіть врятувати Ганнусю!» на підтримку восьмирічної Ганни Пуріс із Умані, якій лікарі поставили діагноз «нейрофіброматоз 1-го типу, сколіоз 4-го ступеня, з наявністю плексеформної пухлини». Сюжет про дівчинку студенти побачили у новинах.
«Часу дуже мало, — розповіли вони. — Аби не втратити дорогоцінний час, ми вирішили підтримати дівчинку і звернулися за допомогою до небайдужих». Як виявилося, у
5 років батьки помітили у доньки незначну деформацію скелета, в районі хребта з’явилися новоутворення. Відтоді життя Ані стало не по-дитячому складним. Пухлина огорнула хребетний стовп і ребра, не дозволяє хребту витягуватися, призвела до сколіозу і завдає дівчинці страшного болю. Дитячі активні ігри і повноцінне навчання для Ганни залишилися в мріях, а попереду у неї — серйозне лікування за кордоном.
У благодійну скриньку гроші поклали як перехожі, так і студенти-медики. За годину вдалося зібрати 3 тисячі гривень. Милосердя — невід’ємна частина медичної професії та нашого життя.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА