Стартував прийом заявок на конкурс ідей щодо формування нової політики поводження з ТПВ у громадах

2 квітня розпочався прийом заявок на участь у конкурсі ідей на кращу ініціативу щодо ефективного поводження з відходами. Цей конкурс відбувається в рамках проекту «Покращання якості послуг у сфері управління відходами на муніципальному рівні» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» серед пілотних об’єднаних територіальних громад Волинської, Дніпропетровської та Житомирської областей.
У Житомирській області — це 11 громад: Овруцька, Білокоровицька, Олевська, Ушомирська, Любарська, Червоненська, Лугинська, Городницька, Ємільчинська, Брусилівська, Корнинська об’єднані громади.
«Якщо вам небайдуже, в якому оточенні живете ви та житимуть ваші діти? Якщо ви турбуєтеся за здорове майбутнє свого рідного села, за чистоту рідної природи? Якщо ви бажаєте навести порядок у своєму середовищі та своїм прикладом заохотити сусідів до поліпшення ситуації з відходами на території своєї громади та знаєте, що треба робити, — долучайтесь, оформлюйте заявку на участь у конкурсі та отримайте можливість фінансової підтримки для здійснення вашої ідеї», — наголошує Сергій Пономарьов, керівник проекту.
Прийом заявок на участь у конкурсі триватиме он-лайн із 2 до 30 квітня, 23:59 годин, 2019 року. Оприлюднення результатів конкурсу та оголошення переможців — 20 травня 2019 року. Термін реалізації відібраних ініціатив: 2-3 місяці, не пізніше 30 вересня 2019 року.
Мета та завдання конкурсу: відбір кращих ідей від громади та реалізація на території пілотних об’єднаних громад ініціатив, спрямованих на покращання ситуації поводження з відходами, залучення громадян до процесів організації управління відходами. Тим самим сприяння сталому розвитку громади та покращанню життєвого середовища.
Протягом травня кращі ідеї будуть відібрані та рекомендовані до фінансування конкурсною комісією у складі представників обласних органів влади, Проекту від GIZ, Програми «U-LEAD з Європою», фахівців регіональних ЦРМС та представників експертної спільноти.
Найкращі ідеї будуть профінансовані проектом протягом червня-вересня поточного року. Загальний фонд на реалізацію до 15 ініціатив у трьох пілотних регіонах проекту (Волинська, Дніпропетровська, Житомирська області) складає до 4,5 млн. грн.
Подавати ідеї ініціатив від імені громади мають право органи місцевого самоврядування пілотних громад проекту. Фінансування відібраних ініціатив здійснюватиметься через офіційно зареєстровані місцеві організації громадянського суспільства або інші форми юридичних осіб. Одна громада має право подати одну заявку.

  1. Заявка на участь за адресою: https://forms.gle/jat8cszR7nPovEmA8

  2. Аплікаційна форма за адресою: https://forms.gle/YVkwfva9hZDPeMsu7


Контактні особи від організаторів конкурсу: загальна координація — Віктор Борисюк, viktor.borysiuk@giz.de, консультаційна підтримка в підготовці заявок — Наталя Денисенко denysenko.nat@gmail.com.
Дмитро КЛИМЕНКО