Кого обрати? Україну!

Кого обрати? Україну!

Зовсім мало часу залишилося до другого туру Президентських виборів. 21 квітня — це саме той день, коли ми обиратимемо майбутнє нашої держави. Надзвичайно відповідальний і доленосний вибір кожного з нас. Далі пропонуємо роздуми новоград-волинців із приводу: «Кого я обираю і чому?». Можливо, міркування наших земляків допоможуть і вам визначитися, шановні читачі.
Головне пам’ятати, що саме вибір кожного з нас визначить майбутнє нашої вільної і незалежної молодої держави. Адже обиратимемо цього разу не просто Президента, а визначатимемо долю і майбутнє України.

\"КогоВолодимир ЗАГРИВИЙ, міський голова трьох скликань та голова районної ради першого скликання:
— Одноденне торнадо, що прокотилося суспільством 31 березня та породило шок (стрес) і німе заціпеніння, слава Богу, помаленьку стихає, змушує кожного з нас мислити, аналізувати та робити висновки. Як на мене, нічого надзвичайного не відбулося. Для аналітиків — результат навіть передбачуваний. Сталося те, що і мало статися. І не слід звинувачувати 30-відсоткову частину виборців.
Бо, по-перше, завдяки сучасним інформаційним технологіям та внаслідок зовнішнього втручання, як говорив відомий «класик», можна навіть табуретку зробити Президентом. По-друге, незважаючи на те, і це очевидно, що особисто Президент України Порошенко за цей період зробив більше, як за всі попередні роки незалежності (відродження боєздатної армії, просування України на міжнародній арені, безвіз, томос, децентралізація, ціла низка започаткованих реформ тощо), значна частка суспільства не змогла пробачити йому тих рецидивів, з якими він не зумів належно боротися, упереджувати, викорінювати як на центральному, так і місцевому рівні (безсоромна корупція і злочинні зловживання у всіх ешелонах влади, кумівство, дерибан народного майна та коштів, незаконне збагачення і відгородження в буквальному значенні від людей, інші цинічні прояви та зневага).
То що ж це було? Безперечно, протестна хвиля незгоди, а це — прояв класичної демократії, непримиренності до зла в будь-яких його проявах. Це — недовіра до урядовців, спустошеність та розчарування. І хай критична реакція українців стане для Гаранта справжнім холодним душем, серйозним уроком та обов’язком безкомпромісно діяти.
Але надзвичайно важливо у цій ситуації, щоби зло не породило ще більше і страшніше зло. Ігнорування цього може призвести до справжнього потрясіння з непоправними кризовими наслідками аж до втрати державності, зупинення вже явної позитивної динаміки і, не доведи Господи, зміни курсу; повернення назад, надія на месію чи на якесь диво призведуть до величезних суспільно-політичних та економічних катаклізмів.
Пам’ятаймо, шановні земляки, сотнями років будувалися та, наголошую, еволюційно-спокійно формувалися нині цивілізовані держави, їх суспільства, причому, також не без помилок! Але без революцій, голодоморів, безстрашних і підступних держав-сусідів, репресій, без воєн, без такого теперішнього горя нашого народу на Сході, де вже обірвались молоді життя трьох тисяч воїнів — патріотів України.
Нічого легкого у світі немає. Простих рішень та легкого життя не буває. Отож, закликаю всіх виборців виявити мудрість, здоровий глузд і відповідальність перед своїми дітьми, прийдешніми поколіннями та світовою спільнотою, не приймати нещирість, неготовність і дилетантство у державотворенні. Це — підступна пастка для втомлених і довірливих людей!
\"КогоНа кону — Ненька-Україна! Наша доля — в наших руках. 21 квітня голосуймо за європейський вибір та курс Петра Порошенка на розбудову України, її достойне місце в цивілізованому світі!
Отець ГЕННАДІЙ:
— Найвеличнішою подією для мене цьогоріч стало отримання Томосу. Дякую Господу, бо без Божої допомоги цього б не відбулося. І дякую за сміливість, мудрість та мужність нашому Президенту. Десятки парафій по всій Україні приєдналися до ПЦУ, і цей процес триває. А, отже, наша церква відроджується. Ми віримо в перемогу України, її сили й духовності, віримо, що матимемо гідного Президента.
\"КогоУляна МАРТИЩУК, мешканка міста:
— Чому я роблю такий вибір? Із самого дитинства мене навчили любити свою Батьківщину, любити мову, поважати історію та культуру України. Мені боляче, що сьогодні між українцями має місце саме такий вибір! Мені страшно було дивитися і переживати часи Революції Гідності, але я б ніколи не подумала, що так швидко народ все забуде! Я не можу повірити, що після таких кривавих та жахливих подій нам знову доведеться відстоювати існування України! Часом я чую: «Що ж зробив Порошенко?» Українці, Порошенко П.О. вам дав можливість жити у вільній незалежній країні! Я можу назвати багато причин, за які я особисто дякую моєму Президенту!
Армія.
Я дякую, що всі 5 років він є достойним військовокомандувачем ЗСУ. Саме завдяки йому, наша армія на сьогодні є найкращою армією за всі часи існування України. Порошенко П.О. взяв на себе відповідальність за утримання територій та суверенітету в такі тяжкі часи для України та не дозволив ворогу-агресору поставити нас на коліна!
Томос.
Я буду все життя дякувати чинному Президенту за ТОМОС (НЕ термос — Зе)!!! Автокефалія — це чітке окреслення території незалежної України в свідомості всього світу! Боляче бачити, що не всі українці усвідомлюють таку важливу подію в історії сучасного державотворення.
Безвіз.
Європа відкрита для українців! Хто з молоді ще не побував у Європі? Безвізовий режим — це більше, ніж можливість подорожувати. Це — визнання українців іншими країнами цивілізованими, культурними, рівними людьми. Україна — європейська держава!
Я прошу українців не робити крок назад! Давайте не будемо забувати, якою ціною ми маємо свободу, волю та право на вибір. Я не хочу писати свої думки про кандидата на пост Президента України Зеленського В.О. Я вважаю, що людина, яка насміхається з моєї країни, називає її, м’яко кажучи, «дівчиною легкої поведінки», яка розважає родини окупантів, які в цей час направляли зброю на наших захисників, не має місця ні в якій гілці влади (навіть судовій, маючи диплом юриста)!
Ім’я Зеленського не гідне знаходитися навіть в одному реченні з ім’ям Порошенка П.О.
Порошенко П.О. — мій Президент! Слава Україні!
\"КогоВіктор МЕЛЬНИК, директор ДП «Городницьке лісове господарство», депутат обласної ради:
— Сьогодні на кону стоїть майбутнє нашої країни. Й основне наше завдання — недопустити агресора до України. Адже дорогою ціною ми платимо за збереження нашої держави. Тому маємо свідомо обрати того, хто дійсно здатен брати на себе відповідальність зберегти цілісність та незалежність України. Зробити її сильною. Того, хто як головнокомандувач буде здатен протистояти ворогу та здобути перемогу. Таким потужним, як на мене, є нинішній гарант — Петро Порошенко. Тому я обираю його. І вас закликаю зробити правильний вибір, усвідомлюючи всю відповідальність нашого з вами вибору.
\"КогоОлеся ЄГОРОВА, волонтер:
— Непростий вибір стоїть перед нами усіма. Два кандидати — два вектори. Протилежні вони?
Дайте відповідь самі, кожен для себе. Запитайте себе: «Що важливе й цінне я вже отримав?» Що важливе й цінне хочу отримати? І хто з кандидатів мені може допомогти це отримати? Які точні у мене є підтвердження, що з цим кандидатом є шанси отримати те, що мені важливо?
Вся реклама і політичні гасла побудовані таким чином, щоб натиснути на наші ключові точки — наші цінності або місію. У такому випадку реагує лібмічна система і виникає емоційний відгук. Емоції — не найкращий помічник у прийнятті рішень, від яких залежить доля країни і якість життя кожного з нас. Чи готові ми ризикнути і поставити на кону все те, що маленькими частинками, кров’ю, ціною втрати життів вже вибороли? Кому ми віддамо свій голос в умовах війни? Реальній людині, яку ми вже знаємо дуже добре, чи ілюзорній голограмі?
Це не ваші кандидати? І не мої в першому турі.
Але шлях, куди рухається країна — це найголовніше. Із цього все починається. Один вектор ми точно знаємо, він доведений. Це — точно не в Росію. А інший? Ви впевнені, що невідома нам у політиці людина точно не змінить вектор держави? Точно впевнені?
Але й не вийде відійти в бік і сказати: «Я тут постою осторонь, я голос свій не віддам…» Не вийде зняти відповідальність. Це — самообман. Відповідальність буде на всіх. Навіть на тих, хто не піде голосувати, або зіпсує бюлетень. Можна обдурити кого завгодно, але не себе. Ви не оберете — виберуть за вас. Інші.
Ви уявляєте на переговорах із президентом країни-агресора актора, прикритого голограмою? Не думаю, що він відправлятиме в Москву ролики в якості переговорів. Це — не гра, не шоу, не серіал. Це — наше з вами завтра. І наша відповідальність перед собою, перед дітьми, перед предками, яких знищували безжалісно, перед тими, хто проливав свою кров за цю землю і віддавав своє життя.
Павло ІЩЕНКО, сержант 30-ї ОМБр:
\"Кого— Коли я пішов на війну в 2015 році, то я йшов захищати свою землю, народ, дітей та батьків. І я не думав ні про які пільги та гроші. І зараз я думаю про свою країну! Це кажу тому, що вже закидають, начебто, ми продалися. Україна — це МОЯ ДУША, ДУШУ Я НЕ ПРОДАЮ!
Щодо ситуації навколо виборів, то мені здається, що з діючого Президента хочуть зробити цапа-відбувайла. Він просто не в змозі був виправити те, що зробили з країною його попередники, тим паче, у стані війни. А зроблено за ці 5 років багато: безвіз, Томос, споряджена боєздатна армія. Нас визнав увесь світ і разом із нами воює проти Росії.
Я не хочу, щоб мій Президент стояв на колінах перед загарбником. Війну не можна закінчити. Її можна виграти або програти. Я — за перемогу, і Порошенко — єдиний із кандидатів — також.
Я не бачу Зеленського як головнокомандувача взагалі. Я зовсім не розумію, як він зможе представити країну на міжнародному рівні. І чомусь навколо нього згуртувалися всі проросійські сили, відверто погрожуючи воїнам і волонтерам.
Люди, давайте збережемо Україну для нащадків і не дамо шанс Росії знищити нас як націю! Це вже реально не ШОУ. Наслідки можуть бути дуже плачевні. Зробіть свій вибір на користь України!
\"КогоСтепан НУСБАУМ, директор ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ», депутат обласної ради:
— Кожен мешканець села чи міста має право на сучасну медицину й освіту, доступні та якісні адміністративні, комунальні, соціальні послуги, гарні дороги, чисті й освітлені вулиці. В Україні відбувається децентралізація — передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей, органам місцевого самоврядування. Ця реформа дала змогу 51% податків залишити у місцевому бюджеті. Тому, завдяки співфінансуванню за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевого бюджету, у Новограді-Волинському продовжується будівництво хірургічного корпусу, яке при спільних зусиллях буде завершено в найближчі 1-2 роки.
\"КогоСергій ПОРТЯНКО, голова правління ПрАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»:
— Нашу державу можуть змінити тільки патріоти, для яких Україна — понад усе. Я нікого не агітую ні за якого кандидата, але люди повинні думати, аналізувати, а не голосувати емоціями. Тільки тоді ми будемо достойні нашої країни, яка займе гідне місце серед розвинених європейських держав. У другому турі голосуватиму за Петра Порошенка. Бачу, що він змінився, тому покладаю надію на те, що ці зміни спрацюють на благо нашої держави.
\"КогоСвітлана ОСТАПЧУК, приватний підприємець, співзасновник ТОВ «Жилгідросервіс», директор з продажів, топ-лідер косметичної компанії «Мері Кей», б’юті-експерт у сфері краси, б’юті-коуч, експерт зі створення особистого бренду, засновниця «Онлайн школи сучасного квантового розвитку»:
— Сьогодні важлива не демократія, а проукраїнська диктатура! Іде гібридна війна — це вплив на підсвідомість людини через засоби телебачення, радіо та Інтернет. Навіть існують військові бази, на яких люди за 500 коментарів за день у соціальних мережах за ту чи іншу людину в «плюс» чи в «мінус» отримують зарплатню, і пишуть їх на замовлення, тобто, тема і її тон задається (продається).
Гібридна війна через роботу з підсвідомістю пригнічує в людей здатність розбиратися в істині, робить стадом, яким легко можна керувати.
Я, як спеціаліст в роботі з підсвідомістю, розумію глибину і наслідки.
Як розібратися з істиною ситуації: за кого варто голосувати?
Я виросла в родині, де за часів Радянського Союзу тато вивісив перший жовто-блакитний прапор в області, і це мало не коштувало йому арешту. Незалежність України наша родина відстоювала навіть тоді, коли про це перешіптуватися було заборонено. Тому першою простою ознакою для українця при виборі кандидата в Президенти є те, кого найбільше ганьблять, поливають брудом російські ЗМІ! Цього досить для розумної і мислячої людини!
Обговорювати «плюси» чи «мінуси» цієї людини не хочу. Вони є у всіх, але проукраїнська політика для Президента — це головна ознака правильного розвитку!
Я завжди — за єдину Україну й Українську помісну церкву. Це — колиска і фундамент вільної, міцної і процвітаючої держави! Це — захист незалежності, територіальної і духовної.
Чому? Тому, що коли прихожани приходять у церкву і в ній батюшка службу править за здоров’я президента іншої країни, а не свого і своєї армії, то про яку незалежність і безпеку кордонів може йти мова?
Нещодавно почула таку форму мислення серед молоді: в країні — війна, а Президент церквою займається. А саме через церкву розпочинається «загарбання територій», «захват душ». Молодь не розуміє, що Помісна українська церква є захистом України! Це — основа основ! І цей крок вдалося зробити в непростий час для України! Жодному Президенту не вдавалося це за кращих умов!
Всі президенти відстоюватимуть свій дохід і бізнес, так було і буде. Але якщо при цьому відстоюватимуть позиції проукраїнські, то ми зможемо стати розвинутою країною!
У держави немає доходів — є гроші платників податків! І якщо ви ведете дебати, суперечки, політичні звинувачення, то ви свою енергію і дохід втрачаєте! І, як наслідок, — нестача в грошах, боротьба за виживання. Звинувачення і претензії сьогодні забирають ваш розвиток і можливість по-справжньому розбудовувати Україну!
Час діяти!
Особисто я присвячую квітень підтримці церкви в селі, де я народилася. Це вже — Помісна українська церква, вона потребує ремонту! І мені потрібно попрацювати більше, ніж зазвичай, щоб виділити з сімейного бюджету кошти на ремонт церкви. Закликаю всіх великоцвілян і бажаючих долучитися до ремонту і реставрації церкви!
А ви якій справі присвятите свій квітень?!