Кого обрати? Україну!

Кого обрати? Україну!

Зовсім мало часу залишилося до другого туру президентських виборів. 21 квітня — це саме той день, коли ми обиратимемо майбутнє нашої держави. Надзвичайно відповідальний і доленосний вибір кожного з нас. Далі пропонуємо роздуми новоград-волинців із приводу: «Кого я обираю і чому?». Можливо, міркування наших земляків допоможуть і вам визначитися, шановні читачі.
Головне пам’ятати, що саме вибір кожного з нас визначить майбутнє нашої вільної і незалежної молодої держави. Адже обиратимемо цього разу не просто Президента, а визначатимемо долю і майбутнє України.

Віталій ЯКУБОВ, депутат Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання:
— Як на мене, головне питання президентських виборів — це подальше протистояння України та Росії. Чому не реформи чи корупція? Бо якщо Росія завдасть нам поразки, — це перекреслить можливість змін взагалі. Але коли країна чинить організований спротив Росії, шанс на реформи і подолання корупції залишається.
\"КогоЗа чотири роки президентства риторика і дії Порошенка свідчать, що він і надалі протистоятиме країні-агресору.
Україна чинить організований опір Росії на всіх фронтах: військовому, дипломатичному, інформаційному, економічному і так далі. Армія переозброюється й потроху витискає російські гібридні війська з окупованих територій.
СБУ викриває російських агентів, запобігає убивствам і замахам, організованим Росією (хоча, на жаль, і не всім). Російське телебачення і соцмережі обмежені, експорт переорієнтовуєтся на ЄС.
Порошенко не говорить про мир, він розуміє суть нинішньої війни. Він багато разів називав її війною за Незалежність.
Одне з основних, що імпонує мені в Порошенку, це те, що він вміє жорстко розмовляти з Путіним під час переговорів. Він готовий воювати, а це означає, що у нас стрілятимуть, переважно, тільки на фронті, не організовуватимуть масових арештів та інших імпровізацій у російському стилі.
Коли ми голосуємо за Порошенка вдруге, це не означає, що ми даємо йому шанс на реформи. Ми залишаємо надію на Європейське майбутнє для наших дітей, онуків та правнуків.
ЗВЕРНЕННЯ Центрального проводу громадської організації «Об’єднання Українських Націоналістів (державників)» до членів і прихильників організації, до всіх патріотів України (щодо ІІ туру виборів Президента України):
— Враховуючи смертельну небезпеку в разі обрання Володимира Зеленського Президентом України:

  • реставрації антинародного, проросійського режиму Януковича-Азарова;

  • паплюження національних цінностей (Віри, Мови, Культури);

  • перемоги «русского міра» на рідних українських землях;

  • знищення чи ослаблення новітньої української державності;

  • продовження трагічної фрагментації нашої держави, а може, й повернення України до складу імперської Росії;

  • втрати українцями реального історичного шансу повернення до своїх природних витоків — існування у складі Європи та інтеграції до НАТО,


ЗАКЛИКАЄМО вас підтримати в ІІ турі виборів чинного Президента України Петра Порошенка.
Усі українські націоналісти, патріоти-державники, представники української націонал-демократії, переконані ліберали, усі українці й українки, браття і сестри, громадяни нашої улюбленої України! Закликаємо вас у ці передвиборчі дні зосередитися не на обіцянках кандидатів у Президенти, а на їхніх реальних справах протягом попередніх років.
«Держава — понад партії, Нація — понад класи!» — цей слушний політичний принцип одного з творців Української Народної Республіки Симона Петлюри стає на сьогодні знову актуальним! Спочатку збережемо українську націю й державу, а потім організуємо публічний дискурс, яка ідеологія краща!
Будьмо в цей відповідальний момент поряд із чинним Президентом, підставимо йому наше тверде плече! Хай буде з нами Дух великих борців за Соборну Українську Державу — батька Тараса, Миколи Міхновського, Євгена Коновальця, Андрія Мельника, Олега Кандиби-Ольжича, Олени Теліги, Степана Бандери, Романа Шухевича, вояків героїчної ОУН і УПА, борців за Волю України — дисидентів радянської доби, які десятиліттями катувалися в ГУЛАГах, Героїв Небесної сотні та Героїв, які віддали своє життя в російсько-українській війні 2014-2019 років!
Геть ментальних рабів Москви!
Зробімо правильний вибір, не даймо шансів Московії зламати українську державу!
\"КогоЛариса ШУТОВА, голова ГО «Новоград-Волинська міська організація жінок»:
— «Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні — маючи, щоб не довелося потім гірко любити, втративши її». Це слова В’ячеслава Чорновола, які дуже актуальні саме сьогодні.
Добре усвідомлюю, що 21 квітня ми маємо зробити свій вибір — обрати Президента, який гарантуватиме незалежність держави, подальший розвиток нашої економіки та соціальної сфери. Ми не маємо права поставити під загрозу існування вільної і незалежної країни! Тому маємо робити вибір не емоціями, а серцем та розумом, розуміючи і чітко усвідомлюючи, хто зможе достойно представляти Україну на міжнародному рівні та забезпечувати обороноздатність країни, хто не стане на коліна перед Кремлем. Це — основне, в чому ми, українці, маємо бути впевнені сьогодні.
Пам’ятаймо, що саме Президент Порошенко відстояв незалежність України в найважливіший для неї час, і довів, що її не зрадить. А 21 квітня ми не маємо права зрадити нашу Україну та патріотів, які й досі боронять її кордони на Сході, надаючи можливість не бачити страхіть війни у нас.
Якщо любиш Україну, — думай, хто наш Президент!
\"КогоМикола МАРТИНЮК, колишній міський голова:
— Я голосую і агітую за Петра Порошенка. Тому, що він зробив для України як держави дуже багато. Фактично, зберіг державу. Визначив мету, до якої ми всі хочемо йти.
До цього часу де-юре ми були незалежною державою, а де-факто залежали від Росії. І розбудовою держави з попередніх президентів практично ніхто не займався. Є така мудре прислів’я: «Для того, щоб налити в глечик вина, потрібно спочатку його зробити». Для того, щоб навести лад в державі, потрібно перш зробити державу. Потрібно, щоб нас визнали в світі як державу. Щоб з нами рахувалися як з державою. І в цьому плані Президент зробив надзвичайно багато. Ми ніколи не стали б незалежними, якби не підтримка європейських країн і навіть США. Зуміти на дипломатичному рівні розвернути весь прогресивний світ на підтримку України і застосувати санкції проти Росії як держави, яка вторглася в Україну — потрібно мати величезний дипломатичний хист та підтримку світової спільноти.
Багато років нас із телеекранів зомбували, викидаючи на нас тільки негатив. І тому вдалося частину населення переконати, що все погано. І вони не сприймають позитив. І все, що робив Президент, — це погано. Хоча класики вчать нас навпаки. Якщо хочеш дати оцінку людині, намагайся розгледіти в ній, перш за все, хороше.
Порошенко зробив за п’ять років стільки, що цього вистачить на декілька каденцій.
Я, як колишній управлінець, чудово розумію, що керувати державою повинен професіонал найвищого рівня, а не нове обличчя.
\"КогоСвітлана КРУЧОК, приватний підприємець, волонтер:
— Я голосую за Україну. Дуже багато в моїй голові болючих спогадів, а на голові — сивого волосся, яке з’явилось, коли мій чоловік потрапив під обстріл, вивозячи мирне населення, і між нами зник зв’язок на понад три доби… Це все я ніколи не пробачу Порошенку, але залишаю його на розсуд Бога! Чому я дійшла до цього? Та порівняння Зеленський і Порошенко: покликати на стадіон і не прийти, покликати на аналізи і не здати їх без цирку і брехні, не мати навіть уявлення, як вести елементарний діалог... І багато іншого. Ви скажете, що Порошенко веде бізнес у Росії, і це — мінус! Але ж розслідування довело, що доволі прибутковий бізнес у Росії під час агресії веде і Зеленський! Він на початку своєї кар’єри вже почав брехати, чекайте нові викриття! Не хочу, щоб моїм Президентом став блазень-балабол із підробними аналізами, якого підтримує країна-агресор!!! Тому мій голос цього разу за Порошенка.