Понад 71 млн. грн. аліментів стягнули державні виконавці Житомирщини за перші три місяці року

Це — на 146% більше, ніж за аналогічний період торік, і стало можливим завдяки ефективним інструментам примусового впливу на боржників з аліментів, передбачених двома пакетами законів #ЧужихДітейНеБуває.
Додатково діти отримали 1,5 млн. грн. від штрафів, які сплатили їхні батьки-боржники, залежно від суми та тривалості терміну заборгованості: понад 1 рік — 20%, 2 роки — 30%, більше 3 років — 50%.
Дітям також було перераховано майже 75 тис. грн. за виконання злісними неплатниками аліментів суспільно корисних робіт. Всього ж із початку дії закону #ЧужихДітейНеБуває (а перший пакет набрав чинності 6 лютого 2018 р.) державними виконавцями Житомирщини складено 1915 протоколів про адміністративне правопорушення боржників за ст.183-1 КУпАП, судами області задоволено та винесено 367 постанов про накладення на боржників стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, перелік яких визначає орган місцевого самоврядування. Ці роботи наразі несумлінні батьки виконують у 15-ти районах області та у м.Житомир.
Уже рік у регіоні триває кампанія, ініційована Мін’юстом, щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних із трудовими правовідносинами. За цей час державні виконавці стягнули з підприємств-боржників понад 9 млн. грн. заборгованих коштів, які отримали більше 1,5 тис. працівників. Тільки за три місяці нинішнього року вдалося погасити майже 2 млн. грн. заборгованості із зарплати.
Інформація РДА