Із «двох зол» новоградські вболівальники не обрали жодного

Із «двох зол» новоградські вболівальники не обрали жодного

Свого часу журналіст Георгій Гонгадзе, вбитий за свою професійну діяльність, закликав «справжніх чоловіків із двох зол не обирати жодного». Тоді йшлося про другий тур президентських виборів, де за прихильність українського електорату змагалися Кучма і Симоненко.
Перед матчем за Суперкубок Житомирської області з футболу склалася схожа, хоча далеко не політична, проте футбольна, ситуація. Чемпіон області 2018 року — «Полісся» зі Ставків — грав проти володаря кубка області — коростенського «Малу», і обидва ці клуби в попередньому сезоні завдали прикрих поразок новоградському вболівальнику.
«Полісся» випередило ФК «Звягель» у чемпіонській гонці. А «Мал» здобув кубок у грі проти «Звягеля», причому — в серії післяматчевих пенальті.
Тож, у новоградських уболівальників не було особливо теплого ставлення до жодного з учасників Суперкубку, хоча й гру Федерація футболу Житомирської області вирішила провести на новоградському стадіоні «Авангард». Як стверджувалося, матч проходив за підтримки міського голови Віктора Весельського. Але ні підтримка найвищої посадової особи міста, а тим більше — вищеозвучені фактори, помножені на дощ та вартість квитка — 20 грн. (до чого не звикли вболівальники, котрі відвідують обласні змагання), не посприяли збільшенню відвідуваності матчу. Відповідно до офіційної інформації Федерації футболу Житомирської області, гру відвідали 700 уболівальників. Тобто, майже третина від загальної місткості стадіону. Проте, на позір, такої явки й близько не було.
Виділялися, хіба що, групи підтримки із Коростеня й зі Ставків, які шалено й емоційно вболівали за своїх.
Битви не вийшло. «Полісся» вже на 2-ій хвилині матеріалізувало в гол подачу з кутового. Невпевнену гру головою колеги по команді виправив влучним ударом ногою В.Дудар.
«Мал» кинувся виправляти становище й заволодів ініціативою. Коростенцям вдалося декілька гарних атак, проте мокре від дощу поле й вдала гра воротаря «Полісся» їх нівелювали.
Незначна частина новоградців на стадіоні почала симпатизувати Коростеню — не стільки, щоб кубок дістався принциповому супернику, як із бажання побачити інтригу. Проте в другому таймі «Полісся» провело показову контратаку, яка довела рахунок до 2:0. Відзначився О.Набільський (62 хв.). І стало зрозуміло, що інтриги й післяматчевих пенальті, які могли б потішити нейтральних уболівальників, не буде.
Матч так і завершився, і «Полісся» зі Ставків здобуває перший у цьому сезоні обласний трофей. А коростенський «Мал», услід за вилітом із кубку, попрощався з можливістю покласти до своєї колекції «суперкубкову чашку».
Відзначимо, що в перерві матчу керівництво обласної федерації футболу вручило голові Новоград-Волинської районно-міської федерації футболу Василю Гордійчуку відзнаку за визнання очолюваної ним федерації кращою в області у 2017 році (як пояснили в обласній федерації причину запізнення — до цього часу не було ліпшої нагоди). Також пам’ятні відзнаки від Житомирської обласної федерації футболу отримали Віктор Мельник і Степан Нусбаум — за особистий вагомий внесок у розвиток обласного футболу. Нагадаємо, що Віктор Мельник опікується городницьким «Поліссям», а Степан Нусбаум є одним із ключових спонсорів «Звягеля».
Заслужені відзнаки отримала й футбольна молодь. Команда Новоград-Волинської ЗОШ №2, яка стала переможцем етапу турніру «Шкіряний м’яч» у категорії U-12, була нагороджена кубком і медалями. Ще троє щасливчиків серед глядачів у результаті лотерейного розіграшу отримали футбольні м’ячі від обласної федерації.
Олег БРЮХАНОВ
Фото ЖОФФ