Музей родини Косачів запрошує до участі в «Родинному святі»

У 2019 році відзначаємо 170-ту річницю від дня народження Олени Пчілки — матері Лесі Українки, громадської діячки, письменниці, перекладачки, етнографа.
Вшановуючи пам’ять про цю неймовірну жінку, Музей родини Косачів організовує на території музею «Родинне свято», яке б об’єднало родини, які хочуть і вміють цікаво жити. Це свято, насамперед, для родин, в яких є вже певні родинні традиції, які життя своє будують за принципом не новим, але у всі віки актуальним: «Діти — це наше майбутнє».
У своїх спогадах близька подруга Лесі Українки із раннього дитинства, дочка приятеля Косачів Михайла Старицького — Людмила Старицька-Черняхівська — пише: «Наше покоління, виключне покоління: ми були першими українськими дітьми. Не тими дітьми, які виростають у селі, в рідній сфері стихійними українцями, ми були дітьми городянськими, яких батьки виховували вперше серед ворожих обставин свідомими українцями в сповитку».
Цікаво, як ми сьогодні намагаємося виховати своїх дітей, щоб виростали вони все ж таки заповненими любов’ю до всього, що зветься українським? Давайте про це подумаємо. І поговоримо. І поділимося досвідом. І теоретично, і практично. А якщо у вас у родині ще й спільні інтереси — ви разом танцюєте, співаєте, вишиваєте або займаєтеся спортом, — розкажіть про це всім!
До підготовки свята запрошуємо всіх небайдужих, громадські організації, в основі роботи яких — тема виховання.
«Родинне свято» в Музеї родини Косачів плануємо провести 29 червня 2019 року, в день народження Олени Пчілки.
Чекаємо від вас заявок на участь у святі і цікавих ідей!
Контактні телефони: 2-02-12, (063) 016-13-00, (067) 908-17-99.
Інформація Музею родини Косачів