Припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця: подання декларації обов’язкове

Новоград-Волинське управління ГУ ДФС у Житомирській області інформує, що ДФС України на офіційному веб-порталі у розділі «Повідомлення та нагадування» повідомлено, що фізичні особи-підприємці (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування), стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за її рішенням, повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються винятково доходи від проведення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів із дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.
У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за її рішенням, останнім базовим податковим (звітним) періодом є період із дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.
Форма декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 р. №859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 06.06.2017 р. №556).
Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, здійснюється у порядку, встановленому ст.177 р.IV Податкового кодексу України.
Сектор організаційного забезпечення Новоград-Волинського управління ГУ ДФС у Житомирській області