Депутати вирішили не продавати земельні ділянки біля Случі та виділили кошти на Молодіжний центр

Такими були рішення сесії міської ради щодо тих питань, які перебувають під найбільшою увагою громади.
У ході першого пленарного засідання 31-ї сесії Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання, 25 квітня, депутати внесли зміни до міського бюджету на 2019 рік. Зокрема, було виділено кошти на відновлення Молодіжного центру, а саме: 360789 грн. — на ремонтно-реставраційні роботи, і 359161 грн. — на виготовлення проектно-кошторисної документації (першочергові протиаварійні роботи).
Депутати розглянули електронну петицію проти продажу земельних ділянок на вул.Богуна, 27А-27Е та підтримали її одноголосно. Нагадаємо, на попередній сесії було ухвалено рішення щодо продажу з аукціону земельних ділянок неподалік від річки Случ, оскільки ті ділянки користуються набияким попитом. Проте таке рішення наштовхнулося на спротив громади, яка назбирала достатньо голосів під електронною петицією з вимогою до депкорпусу скасувати рішення про продаж. Одним із вирішальних перед голосуванням виявився виступ депутата обласної ради, директора Новоград-Волинського лісгоспу Степана Нусбаума, а також демонстрація ескізів облаштування паркової зони на берегах Случі, затверджених ще у 1990-х роках. До реалізації амбітних планів щодо паркової зони відпочинку все ніяк у міста не доходять руки. Проте зберегти місцину для можливості реалізації такого проекту в майбутньому — саме на цьому наполягала громада в петиції, ініційованій ГО «Об’єднання Самопоміч». Тож, депутати прийняли рішення не тільки не продавати, а й оголосити мораторій на подальшу будь-яку передачу у власність згаданих земель неподалік від Случі.
Під час сесії вчергове обговорили ситуацію із забрудненням річки Случ. Відповідне звернення депутатів надіслано до Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, керівника СБУ та до Генерального прокурора України.
Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території міста за 2018 рік проінформував заступник начальника Новоград-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олександр Вовченко. До нього, як до представника керівництва місцевих правоохоронців, виникли питання щодо трьох нерозкритих резонансних злочинів, які сталися в місті приблизно рік тому — замаху на вбивство депутата міської ради, підпалу Молодіжного центру та пограбування житла міського голови. Очікуваної конкретики у відповідь не прозвучало, лише те, що поліція йде по слідах і близька до розкриття злочину щодо підпалу Молодіжного центру.
Керівник Новоград-Волинської місцевої прокуратури Галина Пилипчук доповіла про результати діяльності Новоград-Волинської місцевої прокуратури на території міста за 2018 рік.
У зв’язку з тим, що всі питання, включені у порядок денний пленарного засідання 31-ї сесії Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання, депутати розглянути не встигли, вони погодили провести друге пленарне засідання 26 квітня. Проте наступного дня засідання не відбулося через відсутність кворуму. За результатами реєстрації, станом на 09:15, зареєструвалися лише 15 із 34 депутатів міської ради та міський голова.
Тож, друге пленарне засідання 31-ї сесії Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання вирішено провести 16 травня.
Олег БРЮХАНОВ