У Новограді реалізовано перший проект «Бюджету участі» 2018 року

У Новограді реалізовано перший проект «Бюджету участі» 2018 року

У Великодню ніч вперше офіційно запрацювало освітлення «Арки пам’яті Небесній Сотні та загиблим в АТО», що розташована при вході до Свято-Михайлівського православного храму Київського патріархату. Це — перший проект, реалізований у рамках «Бюджету участі-2018». Автор проекту — громадська організація «Новоград-Волинський міськрайонний осередок Всеукраїнського Братства ОУН УПА імені Генерала Романа Шухевича». Ініціатори ідеї впровадження «Бюджету участі» в Новограді — ГО «Об’єднання «Самопоміч».
Нагадаємо, що в рамках «Бюджету участі» в Новограді біля 500 тисяч гривень із міського бюджету витратять на реалізацію п’яти проектів, які обрала громада шляхом голосування у 2018 році. Проекти мають бути реалізовані у 2019 році.
Голосування тривало з 6 по 10 листопада 2018 року. На розгляд новоградців було запропоновано 22 проекти, які пройшли погодження учасниками робочої групи щодо впровадження «Бюджету участі».
Участь у голосуванні взяли 1201 звягельчан. У п’ятірку проектів, які набрали найбільшу кількість голосів, потрапили наступні: «Сучасна бібліотека — ворота в майбутнє» (автор — Сільвертюк Валентина Анатоліївна); «Дитячий майданчик «Мультяшки — щасливі діти, щасливі батьки!» (автор — Ювхимович Василь Петрович); «Спортивний майданчик по вул.Рокоссовського» (автор — Гурковська Ганна Олександрівна); «Освітлення Арки пам’яті Небесній Сотні та загиблим в АТО» (автор — Громадська організація «Новоград-Волинський міськрайонний осередок Всеукраїнського Братства ОУН УПА імені Генерала Романа Шухевича»); «Сумні очі, розбите серце» (автор — Захарчук Валентина Мечиславівна).
Вищезазначені проекти будуть профінансовані з міського бюджету в 2019 році, у сумі, не більше 100 тис. грн. кожний. Вартість облаштування освітлення «Арки пам’яті Небесній Сотні та загиблим в АТО», відповідно до кошторису при подачі документів на участь, складає 65520 грн.
«Дуже символічно, що саме у світлий день Великодня «Арка пам’яті героїв Небесної Сотні» яскраво освітить обличчя тих, хто поклав життя за наше сьогодення, та тих, хто прийшов схилити в пошані голову. Щира подяка всім, хто доклав зусилля до реалізації задуму: братству ОУН УПА, управлінню ЖКГЕ міської ради, фінансовому управлінню, настоятелю храму, робітникам, автору ініціативи і тим, хто вірив і підтримував. Це — важливий крок уперед на непростому шляху розбудови демократії в місті зокрема. І ми дуже щасливі, що цей крок справді несе світло, надію і віру кожному містянину. Вітаємо і рухаємось далі!» — зазначили в соцмережі Фейсбук ініціатори «Бюджету участі» в Новограді-Волинському — ГО «Об’єднання «Самопоміч».
Олег БРЮХАНОВ