«Zero Waste School»: світ без відходів

3 травня в.о. міського голови Сергій Колотов провів зустріч з учасниками проекту «Zero Waste School», започаткованого Фондом Братів Кличко. Цей проект навчає школярів і вчителів впровадженню культури сортування відходів у своїй школі, громаді, а згодом — і у світі.
У ньому може взяти участь школа або навчальний заклад, де навчається мінімум 200 учнів. Цього року команда Новоград-Волинської ЗОШ №5 потрапила у 100 кращих (із понад 1000 представлених заявок) у проекті «Zero Waste School».
Переможці у рамках проекту пройшли декілька етапів навчання. Команди взяли участь у тренінгу, під час якого навчалися взаємодіяти всередині місцевих громад, вести перемовини, опановувати шляхи вирішення складних ситуацій. У вересні школи-учасниці проекту організують «Zero Waste Day» для місцевої громади.
На даній зустрічі учні ЗОШ №5 разом із директором школи Ларисою Капчинською обговорили питання і пропозиції, що стосуються впровадження проекту сортування сміття у нашому місті та шляхи взаємодії й співпраці з місцевою владою. Також розповіли про план реалізації власного проекту сортування сміття (папір, метал, пластик тощо) та як заробляти цим на потреби школи і громади.
За інформацією міської ради