«Полісся» поступилося «червоно-чорним» і втратило нагоду вийти на перше місце

5 травня на стадіоні «Авангард» відбувся матч 24-го туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги (група А). Житомирське «Полісся» приймало рівненський «Верес». Обидві команди перебувають у лідируючій групі, проте полісяни перед грою мали дещо кращі позиції і шанс, у разі перемоги, наздогнати за очками лідера.
Шість очок у п’яти весняних матчах здобуло «Полісся» (дві перемоги та три поразки). Вісім очок у п’яти поєдинках — у «Вереса» (дві перемоги, дві нічиїх та поразка).
Житомиряни активніше розпочали перший тайм. І вже на 5-ій хвилині створили небезпечний момент, проте удар із близької відстані прийшовся у поперечину.
Перший тайм добігав до «сухої» кінцівки, коли на компенсованій хвилині ніким не прикритий Суханов після передачі з кутового з лінії воротарського майданчика поцілив у ворота «Вереса» — 1:0.
У складі гостей найпомітнішим був Михайло Шестаков. Саме його сольний прохід завершився фолом з боку Недолі, після якого арбітр призначив пенальті у ворота «Полісся». Борис Орловський удар із «точки» виконав чітко — 1:1.
За три хвилини до завершення основного часу масована атака «Полісся» дивом не завершилася голом. Ігор Фіяло витяг м’яча з лінії воріт. Рівняни організували швидку контратаку, яку ударом із лінії штрафного майданчика завершив Михайло Шестаков — 1:2.
Після поразки «Полісся» скотилося на 5-те місце турнірної таблиці (36 очок). У «Вереса» — також 36 очок, але 4-те місце за додатковими показниками. Лідер — «Черкащина-Академія», в якої 39 очок.
Зважаючи на непередбачуваність подій у секторах ультрас обох команд, на стадіоні в Новограді були застосовані підвищені заходи безпеки. Пожежний автомобіль чергував одразу за фанатськими секторами, там же неподалік перебував і мікроавтобус із спецпризначенцями. До пори до часу дії фанів обмежувалися лише голосовою підтримкою (до речі, рівняни виконали уривок із пісні «Два кольори»). Але на переможний гол сектор ультрас «Полісся» відреагував киданням на поле петард. Одна з них вибухнула біля захисника рівненської команди Дмитра Ховбоші, який одразу впав на газон, тримаючись за голову.
«На щастя, з футболістом нашої команди все добре», — написали на своїй сторінці у Фейсбук вболівальники з Рівного. Разом із тим знайшлася робота і для поліції, яка декілька хвилин втихомирювала розгніваних поразкою житомирських фанів.
Олег БРЮХАНОВ