Усі фаворити чемпіонату розпочали з перемог

Усі фаворити чемпіонату розпочали з перемог

Але якими ж драматичними виявилися деякі з них! І це — тільки перший тур сезону, в якому серед претендентів на чемпіонство або щонайменше — на місце у призовій трійці, називають одразу п’ять футбольних колективів.
Йдеться про діючого чемпіона — «Полісся» зі Ставків, віце-чемпіона — «Звягель», а також городницьке «Полісся», коростенський «Мал» і ФК «Бердичів», який, за свідченнями місцевих знавців футболу, зібрав під свої знамена конкурентний склад.
Футбольний сезон 2019 року на Житомирщині стартував 4 травня — розпочалися чемпіонат та першість Житомирської області. У першому турі чемпіонату глядачі побачили аж 22 голи.
«Арсенал-ДЛГ» (Овруч) — «Мал» (Коростень) — 4:5.
Новачок чемпіонату області «Арсенал-ДЛГ» у першому таймі забив три «сухі» м’ячі команді «Мал». Новоспечений гравець овруцької команди Юрій Коваль, скориставшись помилками голкіпера коростенців, відзначився «дублем», а під завісу першої половини гри юний Андрій Гриб довів рахунок до розгромного — 3:0.
У другому таймі «Мал» знову собі «привіз» — гол на рахунку Вадима Федоренка на 60-ій хвилині.
Після четвертого пропущеного коростенці, як не дивно, зуміли досить швидко відквитати катастрофічну різницю. Володимир Бондарчук відзначився «покером», а на 86-ій хвилині Андрій Шевчук засмутив овручан, які були близькі до сенсації, — 4:5.
«Керамік» (Баранівка) — «Звягель» (Новоград-Волинський) — 2:7.
У Баранівці Андрій Лисюк вже на 2-ій хвилині вразив ворота «звягельчан», а через три хвилини записав на свій рахунок «дубль». Проте підопічні Руслана Скидана швидко оговтались та забили 7 м’ячів у відповідь: «дублі» Романа Гусака, Дмитра Швеця і Артема Гороницького, а також гол Анатолія Корнійчука.
«ФК «Звягель» приїхав на матч у Баранівку проти команди «Керамік», про яку мало що відомо. У складі господарів побачили декількох досвідчених футболістів, зокрема, ветерана новоградського футболу Дмитра Горбаченка, а також екс-гравця «Звягеля» Ярослава Вороницького. Мабуть, наша команда на стартових хвилинах трохи недооцінила суперника, роблячи в захисті необов’язкові помилки, за що і була двічі покарана нападником «Кераміка» Андрієм Лисюком. Після цього «Звягель» прокинувся, заволодів тотальною ініціативою і до кінця матчу зробив камбек, відвантаживши господарям поля сім м’ячів», — так прокоментували результат першого туру на офіційній сторінці ФК «Звягель» у мережі Фейсбук.
ФК «Бердичів» — «Будівельник» (Гранітне) — 1:0.
У Бердичеві забивали найменше: завдяки одному голу Андрія Романюка, перемогу здобули бердичівляни.
«Агролайф» (Попільнянський район) — «Полісся» (Городниця) — 1:2.
Непростим видався поєдинок у Попільні. Гравець «Агролайфа» Андрій Островський першим відкрив рахунок, проте через декілька хвилин Максим Костюченко ситуацію вирівняв — 1:1. Лише у другому таймі Городниця зуміла дотиснути Попільню — на 65-ій хвилині забив Артем Пилипенко.
Гру між командами «Сокіл/СДЮСШОР» (Житомирський район) і «Полісся» (Ставки) перенесено.
* * *

У рамках матчу-відповіді 1/8 кубка області команда «ГУНП» (Житомир) розписала мирову з «Дружбою» (Черняхівський район) та пройшла у наступну стадію турніру, де зіграє з ФК «Бердичів».
* * *

Із перемоги стартували й звягельські дублери. «Звягель-2» у Романові переміг місцеву «Зорю» з рахунком 2:1. Голи: В.Невмержицький (58 хв.) — І.Бондарчук (47 хв.), І.Гарбарчук (51 хв.).
За матеріалами ЖОФФ підготував Олег БРЮХАНОВ