На «Лесиних джерелах» заспіває гурт «Тартак»

На «Лесиних джерелах» заспіває гурт «Тартак»

Оргкомітет міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» намагається врахувати побажання громади. Залишаючи незмінним літературно-мистецьке спрямування свята, до програми додаються елементи, що покликані потішити широке коло народних мас.
Так, поряд із проведенням різноманітних екскурсій музеями, святковим ярмарком народних умільців, врученням премій ім. Лесі Українки, Всеукраїнським конкурсом автентичного співу «Животоки», святом поліської вишиванки та іншими традиційними заходами, хедлайнером суботнього вечірнього концерту стане відомий в Україні гурт «Тартак».
Як повідомила «Звягелю» головний режисер «Лесиних джерел» Ірина Панасюк, із «Тартаком» уже все погоджено щодо їх участі у святі. Крім того, гурт пообіцяв залучити ще кількох цікавих виконавців, які зіграють «на розігріві».
Не полишають надії в оргкомітеті, що відгукнеться на запрошення відвідати Новоград у святкові дні і взяти участь у літературних заходах відомий український письменник Андрій Кокотюха.
До програми свята, за ініціативи ГО «Матусі НВ», уперше включено ігрові заходи для дітей, майстер-класи і конкурси.
Про все це і не тільки йшлося під час засідання оргкомітету «Лесиних джерел», що відбулося 3 травня під головуванням заступника міського голови Оксани Гвозденко.
Начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук презентувала дитячі малюнки школярів загальноосвітніх шкіл міста. Кращі з них прикрасять сувенірну продукцію — футболки, значки, кепки, чашки, пряники.
Прикро, що наведення благоустрою у центральній частині міста, куди у святкові дні зберуться звягельчани з усіх околиць та гості, поки що буксує. Зокрема, залишаються неполагодженими розбиті урни для сміття, не скрізь відновлено вуличне освітлення, лавки, бордюри і тротуари.
Нагадаємо, що цьогоріч «Лесині джерела» відбудуться 26, 27, 28 липня.
Олег БРЮХАНОВ