Благодійники організовують випускний учням інтернату

Благодійники організовують випускний учням інтернату

\"БлагодійникиНещодавно створена громадська організація «Жіноча сила» активно взялася за втілення цікавого задуму — організувати випускний для учнів школи-інтернату. Запалу учасниць організації вистачило, аби за короткий строк залучити меценатів не лише з Новограда-Волинського. Грошові перекази та речі також надходять зі столиці, Житомира, Черкас. Разом планують кожному випускнику підібрати індивідуальний святковий образ. Для цього залучають перукарів, візажистів, стилістів та інших спонсорів. Також чекають на цікаві ідеї, які зможуть спільно втілити.
— Ми запустили флешмоб #подаривыпускнойдетяминтерната. Цьогоріч випускається 17 дітей:
7 хлопців та 10 дівчат, — розповіла «Звягелю» керівник ГО Яна Бен Марзук. — Прагнемо влаштувати для дітей випускний, про який мріють усі. Кожен може згадати себе, з яким хвилюванням чекали цього дня.
З одягу нам потрібні сукні, сорочки, костюми. Усі розміри є, волонтер Ірина Мінєєва для цього відвідувала інтернат. Чекаємо пропозицій і віримо, що разом ми — сила! Телефонуйте: (050) 84 30 621, (073) 42 85 440.
Містяни активно долучилися до ініціативи, тож підготовка йде повним ходом. Як розповіла Яна, вже домовилися з кафе «Оранжкет», де буде проведено фуршет. Окремі спеціалісти з краси погодилися попрацювати над зовнішністю випускників: зробити зачіски, манікюр, візаж.
«Матусі НВ» подарують випускникам квіти, магазин «Ажур» надасть декілька пар взуття, хореограф модельної школи навчить вальсу, кондитер спече святковий торт, будуть спеціальні фотозони, ведуча проведе урочисту частину. Магазин «Достаток» готує подарунки: 17 комплектів постільної білизни для винуватців свята, інший спонсор — набори для догляду за собою.
Вишенькою на торті, обіцяють організатори, мають стати цікаві гості, яких наразі не називають. Ведуться перемовини щодо концерту з учасниками проекту «Голос міста».
Є задум не завершувати акцію у день випускного, а надалі, якщо буде згода меценатів і фінансові можливості у ГО «Жіноча сила», підтримувати випускників. Зокрема, щодо професійної орієнтації та працевлаштування. Місцевий психолог погодився надати психологічні консультації учням, аби визначитися з майбутніми планами.
Прізвища меценатів наразі не називаємо, адже багато благодійників роблять добру справу інкогніто.
Організатори чекають на допомогу спонсорів щодо випускних образів (вбрання, взуття, біжутерія) та страв для фуршету.
У школі-інтернаті підтримці щиро зраділи, тому колектив на чолі з директором Людмилою Шведюк усіляко сприяє добрій ініціативі. Випускний організують на свято останнього дзвоника 31 травня — для того, аби всі учні школи-інтернату змогли повірити у себе та людей, які їх підтримають. Долучаймося!
Юлія КЛИМЧУК