Митний пост змінив адресу

Митний пост змінив адресу

Митний пост «Новоград-Волинський» Житомирської митниці урочисто відкрив 7 травня новий термінал митного контролю. Місце його розташування — с.Наталівка, вул.Промислова, 13. На відкриття завітали представники районної влади, керівництво Житомирської митниці. Усі зазначили, що у контексті цієї події значно зростає інвестиційна привабливість Новоград-Волинщини.
— Це величезний плюс для міста, що тепер габаритні транзитні вантажі не заїжджатимуть у Новоград-Волинський і не розбиватимуть місцевих доріг, — сказав заступник начальника митного посту «Новоград-Волинський» Дмитро Ярош. — Митний пост розташовано на об’їзній, це дуже зручно. Міжнародна траса поряд, не потрібно буде шукати митний склад.
Основні показники роботи за січень-квітень 2019 року від надходжень митних платежів становлять 221 млн. 4 тис. гривень. Основна номенклатура товарів, що експортуються: лісоматеріали та продукти переробки лісопродукції; плитка керамічна, облицювальна, сантехнічні вироби; промислове обладнання для птахівництва, свинарства; вироби переробки давальницької сировини для швейної галузі; щебінь. Серед імпортованих товарів, які проходять розмитнення: сантехніка, плитка та сировина для їх виробництва; прокат сталевий, листовий, дріт; давальницька сировина для швейної галузі; складові для виробництва промислових птахівників; лікарські препарати, сировина для їх виробництва; посуд скляний.
— Сподіваємося на підтримку місцевої влади щодо залучення інвесторів, які здійснюватимуть митне оформлення, — зазначив заступник начальника Житомирської митниці Андрій Кондратюк. — Спільними зусиллями нам вдасться збільшити надходження до Державного бюджету. Зручна логістика у перевезеннях дуже важлива, тож кількість інвестицій та митних декларацій із розташуванням посту на перетині міжнародних шляхів має значно збільшитися.
Митне оформлення вантажів здійснюється як на кордоні, так і у містах — за місцем господарювання суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Якщо раніше у Новограді-Волинському здебільшого оформлялися суб’єкти Житомирської області, то тепер, очікується, мають підключитися сусідні регіони. Постійними клієнтами тут є місцеві промислові підприємства, зокрема, «Церсаніт», «Леся», «RGT», «Техна».
Розраховують на митниці розвантажити черги у столиці, адже багатьом вантажам, які очікують там розмитнення, тепер буде зручніше оформлятися на посту «Новоград-Волинський».
Інтенсивна міжнародна траса «Київ-Чоп» не залишить митників без роботи. За їх словами, 99% декларацій вони здійснюють в електронному вигляді, що унеможливлює корупційні схеми та забезпечує оперативність. Для митного огляду вантажів створені сучасні умови: є майданчик із терезами для зважування вантажів, склади, місце для тимчасового зберігання машин до моменту митного оформлення.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА