Які дитсадки і коли тимчасово припинять роботу

15 травня в.о. міського голови Сергій Колотов провів 73-тє засідання виконавчого комітету міської ради, участь у якому взяли 19 членів виконавчого комітету із 22 затверджених рішенням міської ради.
Було розглянуто 20 питань, які стосувалися переходу дошкільних навчальних закладів на новий режим роботи в літній період, надання разової грошової допомоги, оздоровлення та відпочинку дітей, підсумків діяльності комунальних підприємств міської ради та затвердження їх фінансових планів, поточного будівництва, встановлення режиму роботу торгових та інших об’єктів, житлово-квартирних питань, взяття на соціальний квартирний облік, питань опіки, захисту житлових і майнових прав дітей, захисту прав та законних інтересів дітей тощо.
ПРО ПЕРЕХІД ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ НА НОВИЙ РЕЖИМ РОБОТИ В ЛІТНІЙ ПЕРІОД 2019 РОКУ
Враховуючи значне скорочення відвідувань дітьми закладів дошкільної освіти міста у літній період та з метою проведення ремонтних робіт закладами дошкільної освіти, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення тимчасово призупинити функціонування окремих із них, а саме: з 03 червня по 31 липня — закладів дошкільної освіти №4, 9; з 03 по 27 червня — закладів дошкільної освіти №2, 5, 8, 16, Центру розвитку дитини; з 01 по 31 липня — закладів дошкільної освіти №1, 6, 13, 14, 15. У разі необхідності, дозволено достроково поновлювати роботу окремих закладів дошкільної освіти.
ПРО НАДАННЯ РАЗОВОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ
Розглянувши звернення громадян про надання матеріальної допомоги та враховуючи протоколи засідання комісії з питань надання соціальних допомог і виплат, на засіданні виконавчого комітету прийняті рішення про надання разової грошової допомоги: 5-ти учасникам АТО, ООС та членам їх сімей, загальною сумою 11 тис. грн.; 38-ми жителям міста на лікування, загальною сумою 198 тис. грн.; 26-ом жителям міста, в зв’язку із життєвими обставинами, загальною сумою 36 тис. 400 грн.
ПРО ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНОК ДІТЕЙ У 2019 РОЦІ
Із метою оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році, рішенням виконавчого комітету міської ради затверджено мережу пришкільних таборів із денним перебуванням дітей влітку 2019 року на базі загальноосвітніх навчальних закладів:

  • ліцей №1 (к-ть дітей — 110; к-ть дітей пільгових категорій — 40);

  • ЗОШ №2 (к-ть дітей — 70; к-ть дітей пільгових категорій — 30);

  • ЗОШ №3 (к-ть дітей — 80; к-ть дітей пільгових категорій — 40);

  • ліцей №4 (к-ть дітей — 145; к-ть дітей пільгових категорій — 55);

  • ЗОШ №5 (к-ть дітей — 60; к-ть дітей пільгових категорій — 20);

  • ЗОШ №6 (к-ть дітей — 75; к-ть дітей пільгових категорій — 25);

  • ЗОШ №7 (к-ть дітей — 120; к-ть дітей пільгових категорій — 75);

  • ЗОШ №9 (к-ть дітей — 70; к-ть дітей пільгових категорій — 20);

  • ліцей №11 (к-ть дітей — 120; к-ть дітей пільгових категорій — 75).


Терміни функціонування — з 03 по 21 червня.
Вартість харчування — 30,40 грн., 50% — батьківська плата, 50% — кошти міського бюджету. Загальна сума виділених коштів — 250 тис. грн. (кошти міського бюджету).
Звільнені від плати за харчування пільгові категорії дітей, а саме: діти загиблих учасників АТО, ООС; діти учасників бойових дій; діти із сімей внутрішньо переміщених осіб; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з інвалідністю; діти з малозабезпечених сімей; діти з особливими потребами, які навчаються в класах з інклюзивним навчанням.
Цим же рішенням затверджено мережу мовних таборів (безкоштовні):

  • ліцей №1 (к-ть дітей у таборі — 90);

  • ЗОШ №2 (к-ть дітей у таборі — 30);

  • ліцей №4 (к-ть дітей у таборі — 30);

  • ЗОШ №8 (к-ть дітей у таборі — 30);

  • ЗОШ №9 (к-ть дітей у таборі — 30);

  • ЗОШ №10 (к-ть дітей у таборі — 40).


Термін функціонування — з 03 по 14 червня (10 робочих днів).
Мова удосконалення — англійська та польська.
Значну увагу члени виконавчого комітету приділили розгляду питання «Про підсумки діяльності комунальних підприємств Новоград-Волинської міської ради за 2018 рік та затвердження їх фінансових планів на 2019 рік», а також інформації про інвентаризацію і оформлення правовстановлюючих документів на нерухоме майно комунальної власності (нежитлові приміщення). Зокрема, були розглянуті звіти про фінансово-господарську діяльність КП міської ради «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» та КП міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс», про що доповіло керівництво комунальних підприємств. Інформацію про діяльність КП міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» та КП «Шляхрембуд» міської ради буде заслухано на черговому засіданні виконавчого комітету.
Із повними текстами прийнятих рішень, після їх підписання, можна буде ознайомитися на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради у рубриці «Нормативна база — Рішення виконавчого комітету».
За матеріалами міської ради