«Звягель» удруге поспіль громить суперників, Городниця і Ставки грають унічию

«Звягель» удруге поспіль громить суперників, Городниця і Ставки грають унічию

Такі головні підсумки 2-го туру чемпіонату Житомирської області з футболу, ігри якого відбулися 11 травня.
«Звягель» (Новоград-Волинський) — «Арсенал-ДЛГ» (Овруч) — 5:0.
Голи: С.Слюсар (7 хв., 28 хв.), М.Куба (34 хв.), Р.Гусак (44 хв., 57 хв.).
У Новограді на стадіоні «Авангард» ФК «Звягель» упівноги переміг «Арсенал-ДЛГ» з Овруча. Підсумковий рахунок не передає в повні тієї тотальної переваги, яку мали господарі поля. Для вболівальників, які вперше за перегляд матчу чемпіонату області заплатили по 20 грн. за квиток, так і залишилося незрозумілим, в який спосіб овручани в попередньому турі забили аж чотири голи коростенському «Малу».
«Арсенал-ДЛГ» зумів потривожити воротаря «Звягеля» дальніми ударами лише, коли рахунок на табло набув комфортного для господарів вигляду. При цьому Р.Гусак ще й не реалізував пенальті, пробивши в руки голкіперу.
«Полісся» (Ставки) — «Полісся» (Городниця) — 1:1.
Голи: М.Постолатьєв (36 хв., пен.) — М.Костюченко (71 хв.).
Куди більше драйву було на полі у Ставках, де зійшлися однойменні клуби і претенденти на чемпіонство.
Із перших хвилин городничани штурмували карний майданчик Ставків, проте господарі вистояли. А на 36-ій хвилині футболіст «Полісся» (Городниця) зіграв рукою у своєму штрафному — капітан Ставків Постолатьєв без проблем переграв Школьного.
У другій половині матчу гравці городницького «Полісся», активно завантажуючи м’яча до штрафного майданчика з обох флангів, домоглися свого — Костюченку з кутового вдалося зрівняти рахунок. На 73-й хвилині «Полісся» (Ставки) залишилося у меншості, але городницька команда не зуміла в чисельній перевазі вирвати перемогу.
«Мал» (Коростень) — «Агролайф» (Попільнянський район) — 2:1.
«Будівельник» (Гранітне) — «Керамік» (Баранівка) — 8:1.
Після двох турів лідирує «Звягель» із шістьма очками. Таку ж кількість має «Мал», проте в коростенців гірша різниця забитих-пропущених м’ячів. На третьому місці — городницьке «Полісся», в якого 4 очки.
У першості області «Звягель-2» вдома, на стадіоні у «Морському», поступився врублівській «Зорі» — 1:3. Причому, всі голи в цьому матчі — на рахунку гостей. Спочатку на 8-ій хвилині вони автоголом вивели уперед звягельчан. Але згодом на свою помилку відповіли трьома результативними ударами вже у ворота суперників.
* * *

Федерація футболу Житомирської області затвердила календар першого кола чемпіонату області серед ветеранських команд (40 і старші) сезону 2019 року.
Змагання розпочнуться 26 травня. Участь у чемпіонаті області візьме рекордна кількість команд — 18 населених пунктів, які розділено на три групи — «Захід», «Центр», «Північ».
Команда з Новограда у першому турі, 26 травня, зіграє вдома проти Мирополя. Початок матчу — об 11:00.
Олег БРЮХАНОВ