Аншлаг на «Наливна арена»: фінали районних кубків зібрали кілька сотень глядачів

Аншлаг на «Наливна арена»: фінали районних кубків зібрали кілька сотень глядачів

Вирішальні матчі малого та головного районних кубків «Весна надій-2019» відбулися минулої неділі, 12 травня, на футбольному полі «Наливної станції».
Вболівальники Звягельщини звикли, що фінали, які викликають підвищений інтерес, проходять на центральному міському стадіоні «Авангард». Так було у попередні роки. «Авангард» має відповідну інфраструктуру: роздягальні, душові, туалети, індивідуальні пластикові сидіння для зручності вболівальників… Утім, цього разу організатори кубків не зійшлися у питанні вартості оренди стадіону «Авангард» зі спортивним керівництвом міста. Тож, уся вболівальницька братія недільної днини вирушила на Наливну — місце проведення погодили президенти всіх чотирьох клубів, що грали того дня.
У фіналі малого кубку сенсаційну перемогу над командою «Волинь» (с.Стриєва) здобула команда «Юність» із с.Гірки, зібрана в цьому сезоні фактично «з коліс». Рахунок 1:0 протримався майже всю гру, попри відчайдушні зусилля гравців із більш досвідченої Стриєвої перевести матч бодай у доданий час.
Фінал головного кубку «Весна надій-2019», де зустрілися «Рись» (лісгосп) і «Моноліт» (Наливна станція), зібрав майже всіх місцевих футбольних зірок. У складах обох команд грали діючі й колишні гравці міських новоградських команд, кращі представники районного футболу.
«Рись» доволі впевнено перемогла — 2:0, чим засмутила переважну більшість публіки, яка підтримувала номінальних господарів поля. Лісгоспівці провели по голу в кожному з таймів. Вже поступаючись, «Моноліт» мав декілька нагод, щоб повернути інтригу. Проте одного разу удар із кількох метрів прийшовся над поперечиною, а в іншому випадку — «Рись» врятував воротар.
Організатори підготували для переможців розкішні кубки, дивлячись на які і не скажеш, що здобуті вони на районному рівні. Всі учасники отримали пам’ятні медалі. Вкотре заслуговують на слова вдячності головні спонсори районних футбольних турнірів — співвласник СТОВ «Птахівник» Андрій Мармалюк, депутат обласної ради Віктор Мельник, голова Новоград-Волинської районної федерації футболу Василь Гордійчук. Суттєво допоміг із організацією фіналів президент ФК «Моноліт» Андрій Мартинюк.
До речі, широкому загалу було презентовано новий кубок — копію Мундіаліто, який буде розіграно влітку. Назва турніру та його формат перебувають на стадії розробки, — повідомляють у районній федерації.
А вболівальникам залишається сподіватися, що між організаторами місцевих турнірів і керівництвом стадіону «Авангард» у подальшому буде більше порозуміння, адже футбол проводиться, перш за все, для глядачів, а не для «міста» чи для «села».
Олег БРЮХАНОВ
Фото районної федерації футболу