Чотири тендери було, а доріг немає…

На другому пленарному засіданні 31-ї сесії міської ради (16 травня) розгорівся конфлікт навколо стану міських доріг. Ще напередодні, перебуваючи на лікарняному, міський голова Віктор Весельський через соцмережі наголосив на персональній відповідальності керівників галузі ЖКГ і комунального підприємства «Шляхрембуд», у разі відсутності виконання ремонтних робіт на дорогах. Йдеться про заступника міського голови Анатолія Легенчука, начальника профільного управління Олександра Богданчука і керівника «Шляхрембуду» Андрія Рассадіна.
«Шляхрембуд» взявся до роботи. Ямковий ремонт проводили навіть у неділю, на що «Звягелю» поскаржилися жителі вулиці Соборності, яким вихідного недільного дня заважав під вікнами гуркіт від роботи комунальної техніки.
Андрій Рассадін на сесії заявив, що в більшості доріг по місту вичерпався термін експлуатації. У межах виділених коштів проводиться грейдерування вулиць із м’яким покриттям і вибіркове латання асфальту. Проте очікуваної якості від такого ремонту ані пересічні містяни, ані депутати міської ради не бачать.
Тим часом три головні вулиці — Житомирська, Пушкіна й Шевченка — вже другий рік в очікуванні капітального ремонту за субвенційні кошти. Втім, чотири оголошені облдержадміністрацією тендери зірвалися, оскільки спочатку потенційних учасників не задовольняла надто мала сума, виділена на ремонт (біля 11 млн. грн.), а під кінець року, коли суму збільшили, — терміни (за два місяці, що залишалися до кінця року можна було не встигнути освоїти бюджетні кошти).
Заступник міського голови Анатолій Легенчук зазначив, що тепер на сесії потрібно знову ухвалити рішення, яким делегувати повноваження проводити тендер ОДА (оскільки кошти — не міського бюджету), а тоді, «дасть Бог, пройде тендер і визначиться підрядник».
Олег БРЮХАНОВ