Із нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї відбулася екскурсійна поїздка до Житомира

Із нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї відбулася екскурсійна поїздка до Житомира

Новоград-Волинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, для сімей загиблих учасників АТО та для прийомних сімей відбулася екскурсійна поїздка до м. Житомир. Учасники поїздки мали змогу відвідати Музей космонавтики ім.С.П.Корольова та Свято-Анастасіївський жіночий монастир.
Розпочали свято з відвідування Меморіального будинку-музею академіка С.П.Корольова. У вищезазначеному будинку народився у 1906 році геній С.П.Корольов. У музеї збережені предмети інтер’єру, фотографії, одяг, записи та, навіть, пасмо волосся з першої стрижки С.П.Корольова. Наступна експозиція, з якою мали змогу ознайомитися, — експозиція «Космос», де були представлені скафандр, особисті польотні речі космонавтів Г.Гречка, В.Соловйова, зразки місячного грунту, спускний апарат космічного корабля «Союз-27», макети у натуральну величину АМС «Луноход-2» та багато інших цінних експонатів, які викликали неабияке захоплення.
Учасники заходу відвідали Свято-Анастасіївський жіночий монастир, де ознайомилися з історією становлення православного жіночого монастиря та з історією життя засновницею монастиря-схимонахині Рафаіли. Присутні мали змогу відвідати могилу монахині Рафаіли, яка славиться як та, що творить чудо. Біля могили усі мали змогу опустити в ящик записку з молитовними проханнями. Перебування в монастирі збагатило присутніх духовно та укріпила віру.
Дана екскурсія була організована в рамках програми «Соціальний захист вразливих категорій населення 2017-2021 р.р.», яка була підтримана одноголосно і міським головою, і депутатами міської ради. Дякуємо за організацію екскурсій директору Музею космонавтики І.Д.Дячук, благочинній Іуліанії Свято-Анастасіївського жіночого монастиря та за матеріальну допомогу — перевізнику ФОП Горбовському В.Л.
Антоніна ЛАПИНСЬКА, директор Новоград-Волинського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді