ВРУ прийняла Постанову про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ

Верховна Рада України прийняла Постанову про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей (№10162).
Протягом чотирьох років до річок Хомора (Хмельницька область) і Случ (Хмельницька, Житомирська та Рівненська області) роблять небезпечні промислові викиди. Винуватцями забруднення органи виконавчої влади, місцевого самоврядування та місцеві мешканці називають ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика — Україна» та КП «Полонне тепловодопостачання», розташовані в Хмельницькій області.
Постанова рекомендує:

  • Кабінету Міністрів України здійснити подання Президенту України щодо визнання басейну річок Хомора та Случ на території Полонського району Хмельницької області та Баранівського і Новоград-Волинського районів Житомирської області зоною надзвичайної екологічної ситуації;

  • Президенту України — оголосити басейн річок Хомора та Случ на території Полонського району Хмельницької області та Баранівського і Новоград-Волинського районів Житомирської області зоною надзвичайної екологічної ситуації.