Случ перетворилася… на Амазонку

Случ перетворилася… на Амазонку

\"СлучРясні опади, які з невеличкими перервами не вщухають над Північно-Західною Україною вже близько місяця, спричинили значне підняття рівня води у річках.
Не впізнати і наші Случ та Смолку. Соцмережі рясніють світлинами повноводних річок, які на левадах повиходили з берегів. На жаль, велика вода накоїла чимало лиха, затопивши двори прибережних садиб, засаджені городи та садки, що загрожує неврожаєм їхнім власникам.
\"СлучАле є й інший бік ситуації. В Новограді й мріяти не могли, щоб за бюджетні чи спонсорські кошти було очищено русло Случі. Ще місяць тому, бачачи, як падає рівень води, містяни готували себе до того, що в спекотні літні дні знову спостерігатимуть зарослу бур’янами, схожу на ставок, річку, в якій води по коліна… А тепер все частіше доводиться чути думку, що в такий спосіб природа самоочищається від шкідливого впливу людини.
Важко передбачити, яким буде рівень води у Случі, скажімо, в липні-серпні, проте зараз наша головна водна артерія подекуди перетворилася… на Амазонку — схожа на кадри з фільмів про гігантську анаконду та крокодила-вбивцю.
\"Случ
Олег БРЮХАНОВ
Фото Івана ЛАВРЕНЧУКА, Ірини БУГАЙЧУК та Богдана КОВАЛЕНКА
На фото: Смолка в районі залізничного мосту біля с.Сусли (19 травня), Случ у Курчиці (20 травня), Случ у районі м.Сарни (22 травня)